הי, אני צילה שגב חצבני, נטורופתית, רפלקסולוגית בכירה, מטפלת באיזון גוף נפש ובשלנית עם תשוקה אדירה.
גדלתי בבית שבו לאוכל הייתה משמעות גדולה. אבא ממוצא יווני, ואמא ממוצא לבנוני, שני מטבחים מסעירים שקיבלו את פני כל האורחים. תמיד עמדו סירים על הגז, ומבחר של עוגיות שעמדו בצנצנות על המדף. ריחות התבשילים משכו אותי לגלות עולמות חדשים.
נישאתי במהלך התואר הראשון באוניברסיטה, וקיבלתי הזדמנות נפלאה, להציץ לתוך מטבחה של חמותי האלופה. מצאתי את עצמי מחפשת תירוצים, על מנת לעמוד לידה ולראות איך היא עושה קסמים בתוך הסירים. דרך המטבח של אימי וחמותי, גיליתי את עצמי. בין הטיטולים והלמידה למבחנים הייתי שקועה בספרי בישול ומתכונים. הבנתי שהבישול הוא הדרך שלי לאמנות ויצירה. הבנתי שהאוכל הוא שפה, וביטוי לאהבה.
כשאני הולכת לקניות, אני רואה את הירקות הססגוניים, את העושר, ומגוון הצבעים, ומייד קופצים לי בראש מתכונים.
במהלך השנים נוספה עוד הזדמנות ליצירה. בעלי דאז ואני פתחנו, אחרי הלימודים, סטודיו לעיצוב שמלות כלה, ובמקביל התשוקה לבישול רק התגברה. חיכיתי לארוחות שישי, בהן גיבשתי את החברים והמשפחה, והאוכל שלי תמיד היה נושא השיחה. האוכל מחבר, מאחד ויוצר קירבה.
לפני מספר שנים, הבנתי שהייעוד שלי הוא טיפול באנשים, ונרשמתי ללימודי נטורופתיה בקמפוס ברושים. נגלה לפני עולם חדש, מסע חיים, וחברים שהפכו למשפחה. במהרה התגלה, שאני בשלנית עם תשוקה אדירה והתחלתי לשלב בין האהבה הישנה לזאת החדשה. אורח החיים שלי השתנה, המודעות גברה, וכך גם הרצון שלי לטפל בסביבה. תזונה היא חלק משמעותי במניעה של מחלות כמו סוכרת, השמנה והרשימה עוד ארוכה. אז הכנסתי שינויים במתכונים הישנים בהתאם לשינויים באורח החיים, וגם יצרתי מתכונים חדשים, שברובם הגדול הם דלי פחמימה.
אשמח לשמוע מכם תגובות, וגם לקבל עצות. בקשות, שאלות יענו במהרה ויחד נצא לנו לדרך חדשה.
כל מה שנעשה פה, נעשה עם המון אהבה.
שלכם צילה.