כשאנחנו חושבים פורים, אנחנו חושבים על פרג, אוזני המן, חגיגות ותחפושות.
השנה את הפורים הזה נחגוג עם הרבה כאב, עצב ותחינה.
אוזני המן במילוי פרג הם הסכמה, אולם הטרנדים החדשים ממשיכים לתפוס תאוצה וכל בלוגר של אפייה מנסה להמציא לאוזני ההמן תחפושת חדשה.
אצלנו בבית פיסטוקים הם מקור לגאווה (אבא ממוצא יווני, אמא ממוצא לבנוני), הם בריאים למוח, מסייעים ללב בריא, לסוכרת ויש בהם כמות חלבון גבוהה ביחס לסוגי אגוזים אחרים, והכי חשוב הם טעימים טעימים.
אז הפעם שילבתי לכם פיסטוקים גם בבצק וגם במילוי וכמובן ללא קמח, ללא סוכר וללא גלוטן.
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק:כ-12 יחידות 1.7 גרם פחמימה נטו ליחידה
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כף אבקת חלבון טבעית
- 2 כפות תחליף אבקת סוכר
- חצי כפית קסנטאן גאם
- קורט מלח
- חצי כפית תמצית וניל/מייפל/דבש/כפית דבש קיטו
- 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1 חלמון ביצה L
- רבע כוס פיסטוק טבעי גרוס (לא טחון)
מלית:
- שליש כוס פיסטוק טבעי טחון
- שליש כוס תחליף אבקת סוכר (השתמשתי באלולוז)
- קורט מלח
- 30 גרם חמאה רכה מאוד
- תחליף אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה בינונית מכניסים את כל חומרי הבצק היבשים (מלבד הפיסטוקים) ומערבבים היטב.
- מוסיפים חמאה ומערבבים עם מרית להטמעת החמאה. (אפשר במעבד מזון). מוסיפים חלמון ביצה וממשיכים לעבד עם המרית.
- מוסיפים פיסטוקים ומעבדים דקה עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
- משאירים את הבצק לנוח ובינתיים מכינים את המלית.
- בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת מלית אחידה.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה וקורצים עיגולים באמצעות קורצן.
- מרימים בזהירות כל עיגול, ממלאים בכפית מהמלית ומניחים בתבנית האפייה.
- אופים כ-7 דקות עד להזהבה.
- לא לאפות יתר על המידה.
- מקררים על רשת עד להתקררות מוחלטת.
- מקשטים באבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.