אומרים משנכנס אדר מרבין בשמחה.
עוד שניה חג פורים הבא עלינו לטובה, אז נעניתי לאתגר להכין לכם אוזני המן דלי פחמימה.
בשבילי אוזני המן זו ילדות שמחה, פרג שנטחן בבית ומתבשל לאיטו בקדרה.
פרג הוא נוסטלגיה של אהבה, כשהייתי ילדה נהניתי לראות את אבא שלי נוגס מאוזן ההמן ומגרגר בהנאה. גם היום שנה וחצי אחרי שעבר לעולם שכולו טוב, אני רואה את הפנים המוארות ואת חיוך ההנאה.
את אוזני ההמן האלה אני מקדישה לזכרו של אבא שלי המדהים שלימד אותי ערכים ותשוקה לחיים.
כמה מילים על זרעי הפרג המופלאים אשר שמשו לתזונה ותרופות מסורתיות במשך אלפי שנים.
הפרג הוא מקור טוב לסידן, ויטמין B1, אבץ, אשלגן ומגנזיום ויש בו רמות גבוהות של סיבים תזונתיים יחד עם ויטמינים ומינרלים נוספים וטובים.
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק:כ-12 יחידות 2.3 גרם פחמימה נטו ליחידה (4.6 ברוטו)
- כוס וחצי (150 גרם) קמח שקדים
- חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- רבע כוס סוויטנגו טחון/אבקת סוכר סוויטנגו/ ממתיק אחר
- כפית תמצית וניל איכותית
- כף חמאת שקדים
- ביצה L
מלית:
- 50 גרם פרג טחון
- חצי כוס שמנת להקצפה 38%
- רבע כוס תחליף סוכר
- 1 כף דבש קיטו (לא חובה)
- קורט מלח
- כף חמאה רכה
- קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מעבדים את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר עד לקבלת כדור בצק ומכניסים למקרר.
- בסיר קטן מבשלים סוכר ושמנת להקצפה עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
- מוסיפים פרג טחון, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומניחים להתבשל כ-5 דקות כמעט ללא בעבוע מורגש עד שהפרג מתרכך והמלית מסמיכה מאוד.
- מוסיפים מלח, קליפת לימון מגוררת, דבש וחמאה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת למקרר לשעה לפחות עד שמסמיכה ומתייצבת. (אפשר למקפיא)
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחלקים את כדור הבצק לשניים ומרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה לעלה בעובי חצי ס”מ.
- קורצים עיגולים בגודל הרצוי. ממלאים כל עיגול בכפית מהתערובת וסוגרים בקצוות.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- משאירים להתקררות מלאה.
- ניתן לפזר אבקת סוכר סוויטנגו לקישוט.