אומרים משנכנס אדר מרבין בשמחה.
עוד שניה חג פורים הבא עלינו לטובה, אז נעניתי לאתגר להכין לכם אוזני המן דלי פחמימה.
בשבילי אוזני המן זו ילדות שמחה, פרג שנטחן בבית ומתבשל לאיטו בקדרה.
פרג במהותו אינו דל פחמימה ולכן אשתמש בו במסורה כדי לשמר מסורת שעוברת ממשפחה למשפחה.
ב-100 גרם פרג 28 גרם פחמימה ברוטו כשמתוכם 20 גרם הם סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ומסייעים לעיכול תקין. גישות שונות ורבות לתזונה דלת פחמימה ולא בכולם מחשיבים סיבים במספר הפחמימה.
הפרג הוא מקור טוב לסידן, ויטמין B1, אבץ, אשלגן ומגנזיום ועוד רבים וטובים.
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק:כ-12 יחידות 2.3 גרם פחמימה נטו ליחידה (4.6 ברוטו)
- כוס וחצי (150 גרם) קמח שקדים
- חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- רבע כוס סוויטנגו טחון/אבקת סוכר סוויטנגו/ ממתיק אחר
- כפית תמצית וניל איכותית
- כף חמאת שקדים
- ביצה L
מלית:
- 3 כפות(20 גרם) פרג טחון
- 3 כפות(22 גרם) קמח שקדים
- חצי כוס שמנת מתוקה 38% של טרה
- כף סוויטנגו טחון/כף מייפל טבעי אורגני/ממתיק
- 50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מעבדים את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר עד לקבלת כדור בצק ומכניסים למקרר.
- בינתיים מכינית את חומרי המלית:
- בסיר קטן מבשלים פרג ושמנת מתוקה.
- מוסיפים שוקולד מריר וממתיק ובסוף קמח שקדים. מערבבים היטב להטמעה ומיצוק. (הכנסתי להקפאה שיהיה נוח לעבודה)
- מחלקים את כדור הבצק לשניים ומרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה לעלה בעובי חצי ס”מ (אם תרדדו דק מידי הבצק יקרע ולא יחזיק את המלית).
- קורצים עיגולים בגודל הרצוי. ממלאים כל עיגול בכפית מהתערובת וסוגרים בקצוות.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- משאירים להתקררות מלאה.
- ניתן לפזר אבקת סוכר סוויטנגו לקישוט.