לאחרונה התחיל טרנד של קינוחים ללא אפייה.
האמת שהטרנד הזה תפס אותי בהתלהבות עצומה כי זה הכי מתאים בתזונה דלת פחמימה.
ניתן להכין קינוחים עם סוגים שונים של אגוזים והכל עם עבודה קלה.
כל מה שצריך זה מקום במקפיא לאחסן את כל הטוב הזה.
אם יש אורחים בהפתעה, תמיד תוכלו לשלוף אותם מהמגירה והם לא ינחשו שהקינוח הזה לקח דקה עבודה …
הפעם אצבעות פיסטוק מפנקות 🙂
רוצו להכין וספרו לי איך יצא ?
מרכיבים לשכבת הבסיס:40 גרם פחמימה נטו לכל התבנית
תבנית אינגלישקייק קשיחה/מרובעת 20X20
- חצי כוס קמח שקדים איכותי ללא גלוטן
- שליש כוס תחליף אבקת סוכר (חשוב שהתחליף יהיה טחון כאבקה)
- קורט מלח
- כפית תמצית/משחת וניל
- 2 כפות גדושות חמאת פיסטוק
מרכיבים לשכבת אמצע:
- חצי כוס פיסטוק טבעי קצוץ גס
- 2 כפות סירופ מייפל קיטו (walden farms/choc zero/lakanto/Rx) ניתן להשיג ב-IHERB
מרכיבים לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר 85%
- 20 גרם חמאת קקאו/כף שמן קוקוס
- מעט מלח גס לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את כל חומרי השכבה הראשונה בקערה בינונית ומשטיחים בתבנית אינגלישקייק/בתבנית שקעים/תבנית מרובעת.
- מערבבים יחד את חומרי השכבה השניה ומורחים על השכבה הראשונה.
- מכניסים למקפיא עד להכנת הציפוי.
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
- יוצקים את השוקולד המומס על שכבת הפיסטוק הקצוץ ומכניסים שוב למקפיא.
- מוציאים, זורים מלח גס וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי.
- ניתן לשמור במקפיא או במקרר.