קוקוס תמיד מזכיר לי ילדות תמימה.
חטיף קוקוס מתוק מתוק שמוצאים בכל פינה.
במהלך השנים קמו מתכונים מתחרים כמו חטיף הבאונטי שכולו חוויה של טעמים.
אבא שלי שיחיה, מרותק למיטה כבר כמה חודשים והנחמה שלו היא החטיפים המתוקים שאני מביאה לו כל שבוע עד שנגמרים.
נזכרתי באהבה הגדולה שלו לקוקוס וכמה הוא ישמח לקבל בפסח משלוח של קוקוסים מתוקים ומצופים בשוקולד (כמובן ללא סוכר).
חטיף באונטי טעים כמו המקור, כזה שלא טעמתם וישדרג לכם את החג 🙂
חג שמח מואר ומבורך 🙂
מרכיבים לבאונטי:
- 2 כוסות קוקוס לא ממותק
- חצי כוס מדידה קרם קוקוס
- שליש כוס מדידה תחליף אבקת סוכר שאתם אוהבים
- שליש כוס מדידה שמן קוקוס מומס בטמפרטורת החדר
מרכיבים לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר מעל 85%
- 2 כפיות שמן קוקוס/20 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מכניסים את כל מרכיבי הבאונטי ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
- יוצרים צורה שאוהבים (אליפסה או תבנית שקעים) ומכניסים להקפאה כ-15-30 דקות.
- בינתיים בקערה קטנה ממיסים שוקולד מריר ושמן קוקוס/חמאת קקאו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תוך כדי ערבוב בין מחזורי ההמסה עד לקבלת שוקולד נוזלי ומבריק.
- מוציאים את הבאונטי מהמקפיא, טובלים בשוקולד מכל הצדדים ושומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.
בהצלחה והנאה 🙂