בתזונה דלת פחמימה רוב “הבצקים” מרכיבים גבינה שמאחדת, קושרת ונותנת צורה.
לחג הפסח רציתי בורקיטס שהבצק שלו פרווה שיוכל לככב כמנה ראשונה. אחרי כמה נסיונות זה קרה.
בורקיטס בשר עסיסי ומושלם ואם לא הייתם מספרים לי, הייתי בטוחה שזה לא דל פחמימה 🙂
לכו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק:כ-29 יחידות פחות מ-1 גרם נטו ליחידה (2 גרם ברוטו)
- 2 כוסות מדידה (200 גרם) קמח שקדים
- 2 כפות מדידה זרעי פשתן טחונים
- חצי כפית מלח הימאליה
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומניום וגלוטן
- חצי כפית קסאנטן גאם (לא חובה)
- 2 כפות מדידה שמן זית
- 2 ביצים
- תבלין שאוהבים כמו עשבי תיבול מיובשים, תערובת מיוחדת
מלית:
- שמן זית
- 300 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- תבלינים שאוהבים (פלפל שחור גרוס, זרעי כוסברה טחונים, פפריקה מתוקה, מלח)
- כפית תרכיז רימונים טבעי ללא תוספת סוכר (לא חובה)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
לקישוט:
- ביצה
- שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מכניסים את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לבצק אחיד. (אפשר גם במעבד מזון) מכניסים לקירור עד להכנת המילוי.
- במחבת גדולה מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ושום קצוץ ומטגנים.
- מוסיפים בשר ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים.
- מורידים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומקררים.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ”מ.
- קורצים עיגולים בגודל הרצוי, ממלאים במלית הבשר וסוגרים לצורת חצי ירח.
- מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-20 דקות עד הזהבה.
טיפ ממני:
- סגרו את הבורקיטס עם אצבעות מעט משומנות כדי שהבצק לא יקרע.
Really fantastic information can be found on web blog.Raise blog range
הבצק נקרע ברגע שבא במגע עם המילוי.
מאכזב.
ממש חבל לי לשמוע וחבל לי מאוד שהתאכזבת… אני משתמשת בבצק הזה המון ולמילויים שונים.
ייתכן שהמילוי היה חם מידי? הבצק היה חם מידי?
לכל שאלה אני פה, ניתן לשלוח לי שאלות בוואטסאפ 050-7273230 🙂
הי צילה
מה ניתן לשים במקום הזרעי פשתן הטחונים ?