לספר לכם שבמקור אני בעצם חצי יווניה ויש גם צד טורקי בסיפור. שבת בבוקר… קיץ, חורף, סתיו, אביב, כולנו מתכנסים לבורקס של שבת. כשגדלנו גם אם חזרנו בארבע בבוקר מבילוי שישי, בעשר בבוקר הריחות מציפים וקורי השינה מתרופפים…
היום רציתי לשחזר את ההרגשה, אבל עדיין שזה יהיה כחלק מהתזונה דלת הפחמימה.
יצא מושלם! ריחות של בית הורי הציפו את נחירי ואני חזרתי לשניה אחת לשבת בבוקר עם המשפחה המדהימה שלי מסביבי.
מצרכים: כ-20 בורקיטס- 2 גרם פחמימה נטו לבורקס עם חציל
כ-28 בורקיטס קטנים יותר עם תרד- 1 גרם פחמימה לבורקס
לבצק:
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת שמנת לפחות 16% שומן בטעם טבעי
- 25 גרם חמאה
- 2 ביצים L
- חצי כפית מלח הימאליה
- 1 כפית אורגנו יבש
- כמה עלי בזיליקום קצוצים
- 2 כוסות קמח שקדים
- חצי כפית קסאנטן גאם
- כפית אבקת אפייה
למילוי:
- חציל קלוי וקצוץ/תרד קצוץ מאודה וסחוט
- 3 כפות גבינת פטה מגוררת
- 3 כפות פרמז'ן מגורר
- 3 כפות מוצרלה מגוררת
לציפוי:
- ביצה
- שומשום/קצח/זעתר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכניסים לקערה מוצרלה, גבינת שמנת וחמאה ומחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת אחידה.
- מכניסים את התערובת למעבד מזון (אפשר גם ביד) ומוסיפים את שאר חומרי הבצק.
- נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות ובינתיים מכינים את המילוי.
- קולים את החציל (על הגז, בגריל), מוציאים מהקליפה וקוצצים.
- מערבבים בקערה את החציל והגבינות.
- לוקחים נייר אפייה ומפזרים מעט קמח שקדים.
- קורצים מהבצק עיגולים. משטחים כל עיגול על נייר האפייה לעובי כחצי ס”מ.
- מניחים כפית גדושה מהמילוי על הבצק וסוגרים לחצי ירח.
- כך עם כל העיגולים.
- מניחים את הבורקיטס בתבנית, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש.