יש לי אהבה גדולה לעוגות בחושות, רכות נימוחות וטעימות.
בלונדיס ובראוניז נכנסים אצלי להגדרה.
תותים ופירות יער מותרים בתזונה קיטוגנית/דלת פחמימה ולכן הם משמשים בהמון וריאציות של קינוחים ועוגות מתוקות.
שילוב של פירות יער ושוקולד לבן הוא בכלל אטרקציה מדהימה.
חיתוכיות יפהפיות, שילוב צבעים, מרקם, טעם והריח שמגיע עד לשכנים.
מתאימות בול לקפה/תה של סוף הארוחה או ליד הקפה של הבוקר ובעיקר מתאימות למשלוח מנות לחיילים/מפונים סוכרתיים 🙂
רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים לעוגה:תבנית מרובעת 20*20 כ-40 גרם פחמימה נטו לכל התבנית
- 100 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס מדידה תחליף סוכר חום
- רבע כוס מדידה תחליף סוכר רגיל
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 2 כפות גבינת שמנת
- 1 כפית אבקת אפייה ללא גלוטן וללא אלומיניום
- אחד ורבע (125 גרם) כוסות מדידה קמח שקדים
- רבע כוס קמח קוקוס
- 100 גרם שוקולד לבן קיטו ללא סוכר (ניתן להזמין דרך אייהרב)
- 150 גרם אוכמניות (אפשר קפואות)
- שקדים פרוסים מולבנים לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבנית 20*20 בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מכניסים חמאה מומסת ושני סוגי סוכר וטורפים במטרפה ידנית/חשמלית.
- מוסיפים ביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים מלח, וניל וגבינת שמנת וטורפים עד לאיחוד.
- מוסיפים קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפייה ושוקולד לבן ומקפלים לתוך תערובת הביצים.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית. מפזרים מלמעלה את האוכמניות ומשקיעים מעט בתערובת. (לא ערבוב מסיבי כדי שהתערובת לא תיצבע)
- מפזרים שקדים מולבנים ואופים בתנור שחומם מראש כ-35 דקות עד הזהבה.
אמא'לה כמה שזה טעים!
Very interesting subject, appreciate it for posting.Blog money