אחרי יותר משנה של תזונה דלת פחמימה, אני יכולה להגיד שאני מרגישה שלמה. האנרגיות שלי עלו בחזרה ואני אוהבת את מי שאני רואה במראה. אז נכון שבעיקרון לא מחליפים לחם ב”לחם”, אבל התזונה הפכה להיות חברתי הצמודה. פעם בכל ארוחה היה מאפה חמים ומגרה. סוגים של בצקים ממולאים בכל מיני מטעמים. היום כשאני מזמינה אני דואגת שאותו מאפה יהיה דל פחמימה.
מנסה כל פעם בצק חדש ומתלהבת מעצמי על התוצאה. אז הפעם הכנתי לכם בצק מושלםםםםם, כל מילוי יתקבל בברכה והפעם בחרתי בתרד המופלא, מלך העלים הירוקים 🙂
מצרכים לבצק: 22 גרם פחמימות נטו לכל הגאלט (כ-10 מנות) (48 ברוטו)
- 1 ¼ כוסות קמח שקדים
- 2 כפות קמח קוקוס
- 1 כף פסיליום
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 60 גרם גבינת פרומעז/רבע כוס גבינת שמנת
- 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מצרכים למלית:
- שקית עלי תרד בייבי
- רבע קוביה גבינת פטה עיזים מגוררת
- חופן פרמזן מגורר
- חופן גאודה עיזים מגורר
- ביצה טרופה למריחה על הבצק
- שומשום/קצח/שומשום שחור/זעתר לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- במעבד מזון מערבבים קמח שקדים, קמח קוקוס, פסיליום ומלח.
- מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים לבצק פירורי.
- מוסיפים קוביות חמאה קרות ומערבבים עד שמתגבש כדור של בצק.
- מכניסים את הבצק למקרר לרבע שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: מקפיצים את התרד השטוף והמיובש במחבת עם מעט שמן זית. מוציאים מקררים ומסננים מנוזלים.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי ניר אפייה לעובי של כחצי ס”מ.
- מפזרים על עלי התרד המסוננים. מעליהם מפזרים גבינת פטה מגוררת, גבינת פרמזן מגוררת וגבינת גאודה מגוררת.
- מקפלים את הבצק מכל הצדדים כלפי פנימה בעזרת ניר האפייה. לא צריך להיות מדוייק ועדיף שלא כדי לקבל את המראה הכפרי.
- מורחים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום/קצח/שומשום שחור/זעתר (כיד הדמיון הטובה)
- אופים כחצי שעה עד להזהבה.
You have noted very interesting points! ps nice site.Raise blog range