בתזונה דלת פחמימה, אין הרבה מתכונים שיוצאים קריספיים וכשמגיע אחד כזה אתה משתולל משמחה.
הבת שלי חפרה לי המון זמן שהיא רוצה שאכין לה גרנולה דלת פחמימה וכל פעם משום מה זה לא יצא…
בינתיים היא נכנסה לבידוד בעקבות הקורונה, הבעל שלי התחיל גם הוא תזונה דלת פחמימה וחיפשתי תחליף ליוגורט עם הדגנים שהוא אוכל בבוקר (אמריקאי 🙂 )
התחלתי לחפש מתכונים ברשת והבנתי שהעיקרון הוא סוגים שונים של אגוזים וממתיקים.
אני לא אוהבת את הגרנולה קיטו הקנויה כי תחליף הסוכר מאוד מורגש וגרגירי.
בקיצור… קבלו פה גרנולה הכי טעימה שאכלתם בחיים!!!
קראנצ'ית (קשה מאוד להשיג), בלי הרגשה של גרגריות סוכר, מעלה חיוך על הפנים
הבעל שלי והבת שלי רקדו ושרו לקול הצלילים 🙂
אז הגרנולה הזאת על טהרת אגוזים ושקדים היא פשוט חגיגה.
חותכים אותה לפיסות בגודל שרוצים ומשלבים אותה עם יוגורט יווני או אפילו כנשנוש צד קטן ליד הקפה.
איזו שלווה 🙂
רוצו להכין ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מרכיבים:
- 1 כוס שקדים טבעיים עם הקליפה שבורים גס (תסתכלו בטיפ ממני)
- ½ כוס אגוזי פקאן שבורים גס
- ½ כוס גרעיני דלעת שבורים
- 1 כוס אגוזי לוז מולבנים שבורים גס
- 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים איכותי
- ½ כוס סירופ מייפל מותאם לתזונה (TRx,walden farm’s, choc zero)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכניסים לקערה גדולה את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים לקערה את סירופ המייפל ומערבבים עד שכל התערובת מצופה בסירופ.
- משטחים את התערובת בתבנית, מהדקים היטב ואופים כ-15 דקות.
- מוציאים מהתנור, משטחים עוד קצת ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות עד לצבע שחום-זהוב. (להיזהר לא לשרוף)
- מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים. (חשוב שיהיה לגמרי קר)
- מפוררים לחתיכות בגודל הרצוי ונהנים מהתוצאה.
- מאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה.
טיפ ממני:
- אני לא אוהבת לקצוץ את האגוזים במעבד מזון ולכן לוקחת שקית ניילון עבה ודופקת אותם עם פטיש שניצל כל סוג אגוז בנפרד, עד לחתיכות גסות.
- חשוב מאוד לאחסן בכלי אטום (לא פלסטיק) שלא תיכנס לחות.
- לא יודעת כמה זמן זה נשמר, נגמר מהר:)
- אתם יכולים להשתמש באיזה סוגי אגוזים שאתם אוהבים.
אמא'לה כמה שהיא טעימה 🙂
במה אפשר להחליף את המיפל?
קרמל מאריתריתול? או מאיזומלט למשל?
היי רוית, המייפל הוא מייפל קיטוגני על בסיס אריתריתול ומונק פרוט, אם אין לך את יכולה להחליף בקרמל מאריתריתול 🙂
בהצלחה והנאה