כבת לאבא יווני, אבי ניסה להכניס בי אהבה לדגים בכל שנות ילדותי, אבל אני התבצרתי בעמדתי וסירבתי.
אבא שלי המופלא, היה נוסע לנמל יפו בכל שבת ומביא לנו את שלל הדייגים: לוקוס, פרידה, ברבוניות, צ'יפורה ועוד רבים וטובים.
לימים, הסתבר לי בלימודי הנטורופתיה שאלה דגים טובים ובריאים ולמדתי לאכול אותם ואף להנות מהם. היום לפחות פעם-פעמיים בשבוע אני מכינה דגים בכל מיני צורות ועם כל מיני רטבים.
הפעם לכבוד יום הולדת 30 של בני, עשיתי ערב בסגנון יווני.
האוכל, התפאורה והמוסיקה והשמחה היתה רבה.
עבורי אלה חוויות של בית ומשפחה ואני מעבירה לכם אותם באהבה רבה.
אז קדימה רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים:
- דגים שלמים גדולים (ברמונדי, דניס, לברק, מוסר ים) עם חריצים בבטן
- חצי פלפל אדום חתוך לרצועות
- חצי פלפל כתום חתוך לרצועות
- חצי פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 2 פלפל ירוק חריף טרי חתוך לטבעות עבות
- 2 פלפל אדום חריף טרי חתוך לטבעות עבות
- 10 שיני שום קלופות
- 10 זיתי קלמטה ללא גלעין
- 3 ענפים של טימין
- 2 ענפים של אורגנו טרי
- רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
- רבע צרור כוסברה קצוצה
- 10 עלי נענע קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- כפית תבלין עשבי תיבול לדג
- שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות.
- בקערה קטנה מערבבים פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, נענע קצוצה, שום, תבלין עשבי תיבול, מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית לעיסה אחידה.
- ממלאים כף מהתערובת בבטן הדג ועוד כף מורחים על הדג.
- מניחים את הדג במרכז תבנית אפייה גדולה על נייר אפייה.
- מפזרים סביב הדג פלפלים, שיני שום, זיתים, ממליחים, מפלפלים ומזליפים שמן זית.
- מניחים טימין ואורגנו על הדג ואופים ללא כיסוי כ-30 דקות.
בתיאבון ובהנאה 🙂