מאז ומתמיד יש לי אהבה מיוחדת לאגוזים. הם מקפיצים כל מאפה, כל ממרח ובקיצור משדרגים כמעט כל מנה.
פאי אגוזים אהוב מאוד עלי ועל בעלי והחלטתי לעשות לו גירסה דלת פחמימה. הגירסה הזאת נוסתה לראשונה בסדנה החגיגית שעשיתי לכבוד ראש השנה.
האמת לא היה גבול לאושר ולריח הנפלא וההתלהבות היתה רבה.
מאפה חגיגי וקל להכנה 🙂
אז קדימה רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים:כ-30 חיתוכיות בגודל 4*4 כ-1 גרם פחמימה נטו (2.3 ברוטו)
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
- חצי כוס (50 גרם) קמח קוקוס או עוד קמח שקדים
- שליש-חצי כוס תחליף סוכר חום/לבן (יש למונק פרוט)(תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים)
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- רבע כפית מלח
- 1 ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
- חצי כוס חמאה מומסת
- כפית תמצית וניל איכותית
מרכיבים למלית:
- 200 גרם אגוזים מכל סוג (פקאן, מלך, שקדים, לוז) קצוצים גס
- 50 גרם חמאה מומסת/שמן קוקוס מומס לא חם
- רבע כוס תחליף סוכר חום
- 2 כפות מייפל וולדן פארמ'ס
- קורט מלח
- 1 כף מים/שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית 30*40 בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים ביצה, חמאה ווניל ולשים עד לבצק אחיד.
- משטחים את הבצק בתבנית ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע מוזהב עדין.
- בינתיים טורפים את כל חומרי המלית עד לאחידות מלאה.
- יוצקים את המלית על הבצק האפוי (אחרי שהתקרר מעט).
- אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
- מקררים היטב, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
- שומרים במקום קריר בקופסה אטומה.
בתיאבון ובהנאה 🙂