כבר מזה זמן מה, בא לי להכין חלה אלגנטית ויפה… ניסיתי בצקים שונים ולבסוף נפלה ההכרעה על בצק שקדים מוצרלה.
באותה הזדמנות החלטתי לשלב בתוכה הפתעה שתצבע את החלה ותיתן לנו הרגשה של חג ושל שמחה.
איך שאני אוהבת את מה שאני עושה 🙂
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק:25 גרם פחמימה נטו לכל החלה (47 ברוטו)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת איכותית
- 100 גרם גבינת שמנת לפחות 16% בטעם טבעי
- 25 גרם חמאה
- 2 ביצים L
- חצי כפית מלח הימאליה
- 1 כפית אורגנו יבש
- 10 עלי בזיליקים קצוצים
- 2 כוסות קמח שקדים איכותי
- כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- חצי כפית קסאנטאן גאם
- כף סוויטנגו
מלית:
- פסטו קלאסי/פסטו כוסברה-פטרוזיליה
- גבינת מוצרלה קשה מגוררת/גאודה מגוררת/קשקבל
ציפוי:
- פסטו להברשה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מכניסים מוצרלה, גבינת שמנת וחמאה ומחממים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהגבינות נמסות והעיסה הופכת להיות נוזלית וגמישה.
- במעבד מזון (אפשר גם במזלג ביד) מערבלים ביצים, עשבי תיבול ומלח.
- מוסיפים את תערובת הגבינות וממשיכים לערבל.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד לבצק אחיד.
- שומרים את הבצק במקרר לפחות שעה להתייצבות.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה עד לעובי של 4 מ”מ.
- מורחים במרכז עלה הבצק לאורכו כ-2 כפות רוטב פסטו.מפזרים על הפסטו מעט מוצרלה קשה מגוררת ומגלגלים לגליל (נעזרים בנייר אפייה לגלגל).
- חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק האחרים.
- יוצרים חלה קלועה משלושת הגלילים בזהירות רבה (הבצק נוטה להתפרק).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, מוציאים את הרולדות, מורחים ברוטב פסטו ומכניסים לתנור 5 דקות נוספות או עד הזהבה.
Very interesting subject, regards for posting.Raise range
חג שמח
מה יכול להחליף את קאסטן גאם?
תודה.