בשבת הזמנתי חברות לבראנץ וממש רציתי לעשות חלה של שבת, קלועה ויפה. התחלתי להריץ מרכיבים בראש עד שהגעתי להחלטה.
עשיתי כמות לא גדולה כדי לבדוק קודם מה תהיה התוצאה. החלה יצאה מרשימה וממש טעימה!
קישטתי את החלה בעלי תבלין טריים שיהיו כמו כתר על ראשה והיא בהחלט הצדיקה את ההשקעה, מלכה של שבת!
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים:17 גרם פחמימה נטו (41 ברוטו כולל הסיבים)
- כוס ורבע (125 גרם) קמח שקדים
- 2 כפות קמח קוקוס
- כף פסיליום
- כף אריתריתול/סוויטנגו/מייפל ללא סוכר וולדן פארמ'ס/ כפית מייפל טבעי אורגני
- כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- חצי כפית מלח הימאליה
- חצי כפית קסאנטאן גאם
- רבע כוס גרעיני דלעת
- ביצה L
- רבע כוס שמן זית/שמן אבוקדו
- רבע כוס מים רותחים/כף חומץ תפוחים
- 5 עלי בזיליקום טריים קצוצים
קישוט:
- כמה עלי מרווה טריים+כמה עלי אורגנו טריים (לא חובה)
- שמן זית לציפוי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבצק לפי הסדר הכתוב. קודם היבשים ואז מוסיפים את הרטובים, למעט מרווה ואורגנו.
- לשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- מכניסים את הבצק למנוחה במקרר כחצי שעה (אם אין זמן לא חובה)
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך וצר.
- קולעים צמה ומכניסים לתוכה עלי מרווה ואורגנו בין החלקים הקלועים.
- מושחים במעט שמן זית ואופים כ-30 דקות.
- החלה יוצאת קטנה.