איך אתם מתכוונים לחגוג את חג האהבה?
מבחינתי כל אירוע הוא סיבה למסיבה, במיוחד בימים אלה כשהעצב שורה בכל פינה
אפשר לבלות יחד בהופעה, עם חברים, מסעדה טובה וגם בבית על כוס יין, קינוח טעים (כמובן דל פחמימה), מוסיקה והרבה אהבה
לכבוד חג האהבה הכנתי לנו שני קינוחים קלים ומטריפים!
תוכלו להעניק אותם כמתנת אהבה מקושטת בסרט ועטיפה או להתענג עליהם עם כוס קפה וחוויה מתוקה ????
קבוצת הביקורת גרגרה בהנאה
רוצו לעבודה וספרו לי איך יצא
מרכיבים: 13 כדורים כ-2 גרם פחמימה נטו לכדור
- 1 כוס אגוזי פקאן/אגוזי מלך טבעיים
- 1/8 כפית מלח הימלאיה
- ¼ כוס קקאו הולנדי ללא המתקה
- ½ כוס חמאת שקדים/בונטים/מקדמיה חלקה וטבעית ללא תוספות
- חצי כפית תמצית/משחת וניל
- 1/3 כוס ממתיק אלולוז או תחליף אבקת סוכר סוויטנגו
- 1-2 כפות משקה שקדים/שמנת להקצפה (במידת הצורך)
מרכיבים לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
- 20 גרם חמאת קקאו/1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מכניסים אגוזים ומלח וטוחנים למרקם פירורי.
- מוסיפים קקאו, חמאת שקדים (סוג חמאת האגוזים ישפיע על טעם הכדורים), תמצית וניל וממתיק ומעבדים לאיחוד. טועמים ובודקים מתיקות, מוסיפים ממתיק לפי הצורך שלכם. במידה והתערובת יצאה קשה מידי ניתן להוסיף כף משקה שקדים/שמנת להקצפה.
- יוצרים כדורים ומכניסים למקרר להתקשות. (אפשר למקפיא למשך שעה על מנת לזרז תהליכים)
- בקערה קטנה שמים שוקולד וחמאת קקאו וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות תוך כדי ערבוב בין מחזור למחזור עד לקבלת שוקולד נוזלי וחלק.
- טובלים את הכדורים בשוקולד המומס ומצפים מכל עבר.
- ניתן לפזר מעט מלח גס להדגשת טעמים.
- אוכלים ונהנים 🙂
טיפ ממני:
- במידה והתערובת יוצאת יבשה מידי (תרגישו ביד) מוסיפים כף אחת של נוזלים כל פעם. בדרך כלל לא צריך יותר מכף אחת.
- לשמור בקופסה אטומה במקרר.
- במידה ואתם שומרים במקפיא, תוציאו כמה דקות לפני ההגשה.