אחרי שהכנתי מרציפן שקדים ומרציפן פיסטוק חשבתי על כדורי המוצרט שהשתוקקתי אליהם בהיותי ילדה. זה היה חלום לאוהבי המרציפן ואפשר היה לקבל אותו רק כשהגיעו אורחים מחו”ל או כשאבא שלי נסע.
הכדורים האלה הם עונג צרוף, אופציה טובה לאורחים שהגיעו בהפתעה .
העבודה עליהם די פשוטה והמראה שלהם מעורר התפעלות של השקעה.
רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
כ-20 כדורים 1.5 גרם פחמימה נטו (2.5 ברוטו)
מצרכים למרציפן פיסטוק:
- חצי כוס (75 גרם) פיסטוק טבעי
- 2 כפות ממתיק מותר (אריתריתול/סוויטנגו/מונק פרוט/מייפל טבעי)
- 1 כפית דבש ללא סוכר
- מעט מים
מצרכים למרציפן שקדים:
- 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
- 3 כפות ממתיק מותר
- 1 כפית דבש ללא סוכר
- מעט מים
לציפוי:
- 70 גרם שוקולד מריר לפחות 85%
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן וחזק טוחנים פיסטוק טבעי. מוסיפים סוכר וטוחנים עד לאבקה.
- מוסיפים דבש ומעט מאוד מים וטוחנים עד לקבלת מעין בצק דביק.
- מכינים עיגולים קטנים בגודל אפונה, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומקפיאים.
- מכינים את מרציפן השקדים באותו אופן בלי להקפיא.
- מוציאים את עיגולי הפיסטוק מהמקפיא.
- מחלקים את מרציפן השקדים לעיגולים בגודל הרצוי (אני מכדררת עיגולים מעט גדולים יותר מדובדבנים).
- משטחים את עיגולי מרציפן השקדים, משקיעים בתוכם את עיגולי מרציפן הפיסטוק, מגלגלים לכדור ומחזירים להקפאה. (משטחים מעט את בסיס הכדור בתבנית)
- בינתיים ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל כדקה. (בודקים אחרי 30 שניות, מערבבים ומחזירים לעוד 30 שניות אם יש צורך).
- מוציאים את כדורי המוצרט מהמקפיא, טובלים בשוקולד המומס, מוציאים בעזרת מזלג. מנערים את העודפים ומחזירים למקפיא.
- כדורי המוצרט שלנו מוכנים לאכילה אחרי שעה במקפיא.
- ניתן לשמור אותם בקופסה סגורה במקפיא או במקרר.
טיפ ממני:
- אפשר לעשות שתי ואריאציות (זה מה שאני עשיתי): מחצית בצק שקדים ובתוכו בצק פיסטוק ומחצית נוספת בצק פיסטוק שבתוכו בצק שקדים (ראו בתמונות)
עונג צרוף 🙂