מי לא אוהב כדורים מוזהבים של פררו רושה, עטופים כמו מתנה יקרה ומעוררים הערצה?
ואז אחרי הביס מתגלה לבה של שוקולד ואגוזי לוז נימוחים….
טוב אז לא בדיוק כזה 🙂 אבל ממש טעים והכנה פשוטה.
היכונו לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
רוצים לראות וידאו על דרך ההכנה הצטרפו אלי לקבוצת הפייסבוק הקסומה
מרכיבים:כ-24 כדורים
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים איכותי
- 3 כפות אבקת סוכר סוויטנגו
- 1 כף מייפל (כזה שמותר בתזונה)-לא חובה
- 2-4 כפות מים להדבקה
מלית:
- אגוזי לוז קלופים וקלויים מעט
- ממרח נוטלה (choc zero)/חמאת אגוזי לוז
ציפוי:
- 50 גרם שוקולד מריר 85%
- 10 גרם חמאת קקאו
- אגוזי לוז קלופיים, קלויים מעט וגרוסים
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית או במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים.
- מוסיפים את המים בהדרגה עד שהופך לבצק ואז לשים עוד קצת ביד לאחידות מלאה.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים לפי הגודל שאתם רוצים.
- משטחים כל כדור בצק, ממלאים בחצי כפית “נוטלה” ומניחים מעל 2-3 אגוזי לוז (תלוי בגודל האגוזים).
- סוגרים את הבצק ומכדררים חזרה לכדור.
- חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק ומכניסים להקפאה כשעה. (אפשר גם יותר)
- ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאת קקאו בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
- מכניסים לתוך השוקולד את אגוזי הלוז הגרוסים ומערבבים.
- מוציאים את הכדורים הממולאים מהקפאה ובעזרת מזלג טובלים כל כדור בתערובת השוקולד והאגוזים.
- מניחים על נייר אפייה ומחזירים למקפיא.
- אני אוהבת לשמור את כדורי הפררו במקפיא, אבל בהחלט ניתן לשמור אותם במקרר.