מהיום שנולדתי, כל שבוע היו בביתנו ריחות של אפייה. אמא שלי הייתה מכינה בצקים לכעכים מלוחים, מעמול, עוגיות טחינה, ועוד רבים וטובים. לעיתים היינו עוזרים לה בגלגולים. אבל באמיתי היא לא אהבה שנכנסים לה למטבח ומתערבים לה בעניינים(עד היום):)
הכעכים שלה היו שם דבר אצל החברים והשכנים והצטופפו להם בקופסאות פח מקושטות בפרחים. כך או כך הם היו (ועדיין) אלוהיים.
הבטחתי לעצמי שאנסה למצוא מתכון שיתקרב למתכון האמיתי ויהיה כמובן דל פחמימה. נראה לי שהתקבלה תוצאה לא רעה…
מתכון פשוט, מעט מרכיבים! אז יאללה תתחילו בגלגולים ואל תשכחו לספר לי איך יצא:)
מרכיבים:כ-25 כעכים- פחות מ-1 גרם פחמימה לכעכ
- 200 גרם (2 כוסות) קמח שקדים
- 75 גרם (חצי כוס) שומשום (אפשר לערבב מלא ולבן)
- 3 כף זרעי צ'יה
- חצי כפית מלח
- שליש כוס שמן זית
- 2 ביצים L
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל החומרים (ביד, במעבד מזון, במיקסר) עד שנוצר כדור בצק.
- קורצים מהבצק כדורים קטנים ויוצרים גלילים.
- סוגרים כל גליל לצורת כעך.
- אופים כ-25-30 דקות או עד להשחמה.
- שומרים בצנצנת זכוכית אטומה.
טיפ ממני:
- במידה והבצק יוצא מעט דביק, ניתן להוסיף עוד קצת קמח שקדים.
- אפשר להשאיר את התבנית להתקרר בתנור הסגור, ליצירת יותר קריספיות.
- מחכים עד שהכעכים תקררו להשגת הטעם המושלם והוא מושלם!!!
Very interesting points you have noted, thank
you for putting up.Blog monetyze