מאז ומתמיד אהבתי לביבות של חנוכה.
לביבות מטוגנות שעשויות מתפוח אדמה.
אמממה תפוחי אדמה ממש לא בתזונה דלת פחמימה ואני חיפשתי תחליף שייתן לי את אותה נחמה
כשמחפשים, מוצאים…
והנה לכם מתכון ללביבות מושלמות,
תעצמו עיניים , תאכלו בהנאה
אפילו אני הייתי מופתעת מהתוצאה
אז קדימה לעבודה ושיהיה לנו חנוכה בריא, טעים ודל פחמימה 🙂
מרכיבים:(כ-30 יחידות)
- 2 קולרבי בגודל בינוני מגורדים גס
- 1 בצל לבן מגורר וסחוט ממים
- 3 כפות סיבי שיבולת שועל (https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/CXD0661…)
- 3 כפות אבקת חלבון טבעית ללא סוכר
- חצי כפית קסנטאן גאם
- כפית גדושה מלח הימלאיה
- כפית סוכר חום סוויטנגו (לא חובה)
- 2 ביצים L
- חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מכניסים את כל המרכיבים ומשהים בצד ל-10 דקות להתייצבות התערובת והטעמים.
- במחבת גדולה נון סטיק יוצקים שמן זית עד מחצית גובה הלביבה.
- מטגנים עד הזהבה עמוקה מצד אחד והופכים בעזרת שני מזלגות לצד השני למנוע התפרקות.
- מניחים את הלביבות על רשת וסופגים עם נייר מטבח.
אוכלים ונהנים