נורא כיף לטבען מתכונים כדי שכולם יוכלו להנות מהם. הפעם היתה דרישה הפוכה! לביבות הכרובית שלי שצברו תאוצה התבקשו להכיל בתוכן ביצים. נרתמתי למשימה (לא כזאת קשה:) ), קצת שיניתי, קצת הוספתי ולביבות מחודשות יצאו לדרך חדשה.
הריח שלהן בתנור משכר את החושים וכשהן יוצאות מהתנור הן נטרפות בלי היסוסים.
מקווה שתהנו לפחות כמו כל הטועמים.
בהצלחה ובתאבון:)
מצרכים:כ-30-35 לביבות כ-1.7 גרם ללביבה, לכל הכמות 50 גרם פחמימות נטו
- כרובית בינונית שטופה היטב ומורתחת כ-7 דקות מרגע הרתיחה. (שעדיין תשמור על יציבות)
- 1 זוקיני גדול מגורר דק וסחוט
- 1 קישוא גדול/בינוני מגורר דק וסחוט
- 2 גבעולים בצל ירוק קצוצים דק
- חצי חבילת פטרוזיליה
- בצל לבן גדול קצוץ
- 2 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות קמח שקדים/קמח חומוס/קמח עדשים
- חצי כפית אבקת סודה לשתיה (ללא אלומיניום)
- 2 ביצים L
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שמן זית לשימון הלביבות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
- במעבד מזון מכניסים כרובית מבושלת ומקוררת מעט יחד עם פטרוזיליה ושום ומעבדים עד לפרורים דקים. (לא להפוך למחית כמו פירה).
- במחבת מטגנים בצל לבן עד ריכוך והזהבה.
- בקערה גדולה מכניסים את כל החומרים ומאחדים לתערובת אחידה.
- מניחים בצד כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
- משמנים את נייר האפייה בשמן זית, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית.
- מורחים את הקציצות בשמן זית ואופים כחצי שעה או עד הזהבה.
טיפ ממני:
- קמח השקדים הוא נייטרלי ולכן לא משפיע על טעם הלביבות. קמח חומוס/עדשים ישפיע על טעם הלביבות.