כרובית היא אחד הירקות המופלאים שהטבע נתן לנו. אפשר להכין איתה מתכונים רבים וגם לשלב אותה בתוך מאכלים. היא שייכת למשפחת המצליבים יחד עם כרוב, ברוקולי ועוד רבים אחרים. מכילה נוגדי חמצון רבים, ויטמין C, וסיבים תזונתיים. תכונות אלה ועוד נוספות הופכות את הכרובית לירק בעל ערכים בריאותיים.
במתכון הזה הכרובית היא הנושא וכל המלווים באים על מנת להעצים.
מרכיבים:
- חצי כרובית בינונית
- 1 זוקיני גדול
- ½ פלפל ירוק חריף טרי
- 2 גבעולים בצל ירוק
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית מלח דק/1/2 כפית מלח הימלאיה
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית אבקת סודה לשתיה
- 2 כפות קמח שקדים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות.
- מבשלים את הכרובית במים כ-10 דקות עד לריכוך.
- מוציאים הכרובית מהמים, מסננים ומועכים כמו פירה בקערה גדולה.
- מגררים את הזוקיני במגררת דקה, סוחטים בין הידיים ומעבירים לקערה.
- קוצצים את הבצל הירוק והפלפל החריף ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את כל החומרים לקערת הירקות, מערבבים היטב ומשאירים את התערובת לנוח כחצי שעה.
- יוצרים לביבות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מורחים את הלביבות במעט שמן זית ואופים כחצי שעה. הופכים את הלביבות ואופים כעשר דקות נוספות עד שהלביבות מוזהבות משני הצדדים.
כמה בריא ככה טעים !
צילה , כל מתכון שלך פשוט משדרג את החיך ואת החיים !
יאמי !
איזה כיף לשמוע אהובה 🙂