כשרק התחלתי את לימודי הנטורופתיה
הסבירו לנו שכאשר משנים תזונה, לא מחליפים למשל לחם בלחם אחר!
אולם כאשר משנים אורח חיים משתנים פני הדברים ואנחנו צריכים שיהיו לנו תחליפים ראויים
בעבר לחם היה עבורי ״החיים״!
העדפתי אותו אפילו על פני ארוחה שווה.
כבר 5 שנים שאני בתזונה דלת פחמימה
ולחם הפך להיות מבחינתי רק אוכל שסוגר פינה
לא כך הם פני הדברים עם הלחם החדש
כמה נהניתי לקחת לי רגע של הפסקה,
קפה טוב שהכנתי במכונה,
פרוסת לחם שקפצה לה אחרי קלייה קצרה,
קצת חמאה, ריבת פירות יער שחיכתה לתורה וקריאות של עונג שאפילו השכנה שמעה
בקיצור נראה לי שהבנתם שהלחם הזה טעים
אז אני פה גם כדי להביא לנו תחליפים שווים!
עובדת מאחורי הקלעים, יוצרת, מנסה ובודקת על עצמי ועל אחרים
מצרכים: 35 גרם פחמימות נטו לכל הלחם
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כוס קמח גרעיני דלעת*
- חצי כוס קמח קוקוס
- שליש כוס פסיליום
- רבע כוס זרעי צ'יה
- 1 כף אבקת אפייה ללא אלומיניום וגלוטן
- 1 כפית מלח
- 1 כף תחליף סוכר חום (סוויטנגו/מונק פרוט)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ תפוחים אורגני
- 2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית אינגלישקייק/תבנית לחם/תבנית רגילה בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים עד לאיחוד.
- מוסיפים שמן זית וחומץ תפוחים ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- תוך כדי הערבוב העיסה תהפוך לבצק. משהים את הבצק בצד כ-10 דקות להתייצבות סופית.
- מעבדים את הבצק לצורת לחם שאוהבים או משתמשים באחת התבניות שהזכרתי למעלה.
- מורחים על הלחם מעט שמן זית, מפזרים שומשום, מעט גרעיני דלעת ומעט מלח גס.
- אופים שעה עד שקרום הלחם קשה. מוציאים את הלחם מהתבנית ואופים 5 דקות נוספות על רשת התנור.
- מוציאים ומקררים על רשת.
טיפ ממני:
- *אני טוחנת את גרעיני הדלעת במטחנת תבלינים.
- תפרסו את הלחם לפרוסות לא עבות, שמרו במקרר בקופסא אטומה ולפני ההגשה שימו במצנם לקבלת פרוסה יותר טעימה.
- הלחם נשמר במקרר יותר משבוע.
תודה רבה
באהבה 🙂