המעבר לתזונה דלת פחמימה היה מאתגר בהתחלה ודי מהר הפך לשיגרה. אוכל לרובנו הוא לא רק השקטת הרעב, הוא בשביל הנשמה, ולכן אני די עסוקה לחפש וליצור מתכונים שיענו להגדרה ויתנו גם שמחה.
המטבח משתנה וכמוהו גם המרכיבים שברובם הגדול גם לא זולים, אבל התוצאה מוכיחה את עצמה. אני פה להראות לכם את הדרך, להראות לכם שאפשר גם אחרת, להקל לכם על החיים עם המתכונים המדהימים ולעזור לכם לשנות את אורח החיים.
שבוע שעבר התחשק לי להיכנס למטבח ולהכין מלא דברים. הרעיונות התחילו לרוץ בראשי וחשבתי שבא לי להמציא לחם. לחם שהביס שלו ימלא לי את הפה, לחם שהביס שלו ירגיש כמו לחם איכותי.
מרכיבים: 21 גרם פחמימות נטו לכל התבנית, 53 גרם פחמימות ברוטו כולל סיבים תזונתיים
- תבנית אינגלישקייק קשיחה מרופדת בנייר אפייה
- 3 כפות טחינה גולמית
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח שקדים (100 גרם)
- 3 כפות פסיליום
- 1 כפית אבקת אפייה איכותית ללא אלומיניום
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 1 כפית חומץ תפוחים/רגיל (לא חובה)
תערובת זרעים ואגוזים:
- 2 כפות גרעיני דלעת
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
- 2 כפות זרעי פשתן
- 2 כפות שומשום מלא/לבן
אופו ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- טורפים טחינה וביצים עד ליצירת בועות ומוסיפים גם חומץ. (במטרפה ידנית/חשמלית)
- מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים לתערובת וטורפים.
- מערבבים בקערה קטנה את תערובת הזרעים, משאירים בצד 2 כפות לקישוט ומוסיפים לתערובת הביצים. התערובת סמיכה מאוד.
- שופכים התערובת לתבנית, מקשטים עם יתרת הזרעים.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. הלחם יוצא נמוך.
טיפ ממני:
- ניתן לשמור במקרר כשבוע ימים בקופסא אטומה.
- לפרוס בעת השימוש ולהכניס לכמה דקות למצנם.
- אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים לפיקנטיות.
Very interesting subject, thank you for putting up.Raise range