אני משוטטת לי באתרים של חו”ל, מחפשת להביא לכם מתכונים מושלמים וזה אחד מהם!
לא פשוט לטבען מתכונים שהם דלי פחמימה וכשאני רואה אחד כזה אני קופצת משמחה.
תירגמתי את המתכון וגם המרתי לכם אותו לכוסות מדידה במקום בגרמים.
הבת שלי טוענת שזה הלחם הכי טעים שאכלה.
ההכנה פשוטה והתוצאה נראית מושקעת ומדהימה גם למי שלא בתזונה דלת פחמימה.
מצרכים:2 כיכרות בינוניות/20 לחמניות ביס משגעות כ-2.5 גרם פחמימה נטו לפרוסה עבה או לחמניה
- 2 כוסות קמח שקדים (200 גרם)
- 2/3 כוס קמח קוקוס (80 גרם)
- 2/3 כוס אבקת פסיליום (55 גרם)
- ½ כוס זרעי פשתן טחונים (55 גרם)
- 1 כף גדושה אבקת אפייה ללא אלומיניום
- 2 כפיות מלח ים דק/1 כפית מלח הימליה
- ½ כוס אגוזי מלך טריים קצוצים גס (50 גרם)
- חופן גרעיני דלעת (50 גרם)
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף חומץ תפוחים אורגני (אפשר גם רגיל)
- 2 וחצי כוסות מים חמימים
לציפוי:
- ¼ כוס שקדים מולבנים פרוסים, שומשום, זרעי פשתן שלמים, זעתר (כיד הדמיון הטובה עליכם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות במצב טורבו.
- מכינים 2 תבניות לחם באורך 25 ס”מ מרופדות בנייר אפיה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים כולל כל התוספות שרוצים.
- מוסיפים את החומרים הרטובים.
- מערבבים עם מרית/לקקן ואחר כך לשים ידנית כ-2 דקות.
- הבצק הופך להיות רך אך לא דביק.
- מניחים בצד ל-10 דקות.
- מעצבים 2 כיכרות לפי הצורה הרצויה בלי לדחוס.
- מחליקים את הכיכרות עם יד רטובה, מפזרים את חומרי הציפוי ומהדקים.
- אופים כ-55-60 דקות. בודקים אחרי 45 דקות עם סכין. במידה והסכין יוצאת מהלחם מעט לחה, מורידים את הטמפרטורה של התנור ל- 140 מעלות ומייבשים את הלחם כחצי שעה נוספת.
טיפ ממני:
- במקום מים אפשר להחליק את הלחם עם מעט חלב סויה, זה נותן הרגשה של ביצה.
- אני משאירה את הלחם להתקרר בתוך התנור הסגור.
- שומרים את הלחם במקרר בקופסא אטומה כשבוע.
- מוציאים פרוסה ושמים במצנם לקבלת תוצאה מדהימה.
אפיתי לפי ההוראות של המתכון ויצאה כיכר אחת דחוסה מאוד כמו בטון… איפה טעיתי?
היי, תודה על המתכון.
יש אפשרות להמיר את קמח הקוקוס בקמח שקדים?
היי לירון, לא ניסיתי… התפקיד של קמח הקוקוס זה קצת לייבש, לספוח נוזלים מה שקמח שקדים לא ממש עושה. אם את מנסה, ספרי לי איך יצא 🙂
אין לי אבקת פסיליום האם זה קריטי?
היי, פסיליום מאוד קריטי למתכון הזה! בהצלחה 🙂