המעבר לתזונה דלת פחמימה היה מאתגר בהתחלה ודי מהר הפך לשיגרה. אוכל לרובנו הוא לא רק השקטת הרעב, הוא בשביל הנשמה, ולכן אני די עסוקה לחפש וליצור מתכונים שיענו להגדרה ויתנו גם שמחה.
המטבח משתנה וכמוהו גם המרכיבים שברובם הגדול גם לא זולים, אבל התוצאה מוכיחה את עצמה. אני פה להראות לכם את הדרך, להראות לכם שאפשר גם אחרת, להקל לכם על החיים עם המתכונים המדהימים ולעזור לכם לשנות את אורח החיים.
שבוע שעבר התחשק לי להיכנס למטבח ולהכין מלא דברים. הרעיונות התחילו לרוץ בראשי וחשבתי שבא לי להמציא לחמניות שכל ביס מהן ימלא לי את הפה, וירגיש כמו לחם איכותי.
העבודה פשוטה וקלה, אז רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים: תבנית 12 שקעים סיליקון (יוצאים 11 לחמניות)
- 3 כפות טחינה גולמית
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס מדידה (100 גרם) קמח שקדים
- 4 כפות מדידה פסיליום
- חצי כפית מלח הימלאיה
- רבע כפית צ'ילי אדום יבש גרוס או כל תבלין אחר שאתם אוהבים (אורגנו, זעתר…)
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה איכותית ללא אלומיניום
- 1 כף מדידה חומץ תפוחים אורגני
תערובת אגוזים וזרעים:
- 2 כפות גרעיני דלעת טבעיים
- 2 כפות אגוזי מלך טבעיים קצוצים גס
- 2 כפות זרעי פשתן
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים במעט ספריי שמן זית איכותי.
- במיקסר/מטרפה ידנית מערבלים יחד טחינה וביצים עד לקבלת בועות.
- מוסיפים חומץ תפוחים וממשיכים לערבל.
- בקערה קטנה מערבבים קמח שקדים, פסיליום, מלח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הביצים. טורפים עד לאיחוד.
- בקערה קטנה מערבבים את תערובת הזרעים, משאירים 2 כפות בצד לקישוט ואת השאר מוסיפים לתערובת הקמח והביצים.
- שופכים התערובת לשקעים, כמעט עד סוף השקע, מקשטים עם יתרת הזרעים שנשארו ואופים כ-30 דקות עד הזהבה, או עד שקיסם יוצא יבש.
Very interesting information!Perfect just what I was looking for!Blog money