הפעם אנו עוסקים בכרוב, כן כרוב!
פשוט למראה, עגול מבחוץ ומלא שכבות מבפנים.
מאז שאני בתזונה דלת פחמימה, למדתי שאפשר לעשות איתו המון דברים.
במקרר מצאתי כרוב שנשכח במגירה, פטריות שעוד לא מצאו חברה, כמה גבינות שתמיד עושות טוב לנשמה והביחד שלהם יצר הרמוניה נפלאה 🙂
כזה הוא המאפה הזה, אחרי כמה דקות של הכנה ועוד אפייה תהיה לכם ממש ארוחה.
אל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
-
מצרכים: תבנית 24 ס”מ
- 50 גרם חמאה
- כרוב קטן פרוס לפרוסות
- שמן זית
- בצל לבן פרוס לפרוסות/קוביות
- 2 סלסלאות פטריות טריות פרוסות
- 2 שיני שום קצוצות
- 5 עלי בזיליקום קצוצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- רבע קוביית פטה כבשים/עיזים מגורדת
- חצי כוס גאודה/קשקבל/מוצרלה מגוררת
- חצי כוס פרמז'ן מגורר
- 4 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומשמנים תבנית.
- במחבת עמוקה וגדולה ממיסים חמאה ומקפיצים כרוב ובצל עד שהכרוב מצטמצם ומקבל צבע זהוב, מוציאים לקערה גדולה.
- מוסיפים למחבת שמן זית, מקפיצים פטריות עד הזהבה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים כ-4 פרוסות דקות של חמאה ואופים כ-50 דקות עד הזהבה יפה.
כמה פשוט, ככה טעים 🙂
טיפ ממני:
- אספר לכם שבאחת הפעמים לא היו לי פטריות והשתמשתי בעלי סלק במקום (גם בגבעול הלבן וגם בעלים) ויצא מושלם
- הוספתי לזה גם כף ממרח פסטו (שאני מכינה בעצמי)
בהצלחה והנאה 🙂
I like this website very much, Its a rattling nice situation to read
and find information.Raise your business