המאפינס האלה לא מאכזבים. כל תוספת מתקבלת בשמחה וכל ירק שנשכח במקרר מוצא לעצמו עדיפות עליונה. הפעם בחרתי להשתמש בזוקיני ועלי מנגולד שהיו לי במגירה. בזמן הערבובים נתקלתי בקערה קטנה של צנוברים קלויים, וכמובן שגם אותם הכנסתי לתוך הבלילה. תרשו לעצמכם לדמיין, ליצור, ולהכניס כל מה שנפשכם חפצה.
מצרכים:כ-20 מאפינס 2.85 גרם פחמימה ברוטו למאפינס, 2 גרם פחמימה נטו
- 8 כפות טחינה גולמית איכותית
- 5 ביצים
- 2 כפות גדושות קמח שקדים
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 4 עלי מנגולד גדולים כולל הגבעול הלבן
- 1 זוקיני גדול
- 6 עלי בזיליקום
- 4 גבעולים של בצל ירוק
- חצי קופסה (125 גרם) פטה כבשים חתוכה לקוביות/מגוררת
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות צנוברים קלויים
- מוצרלה מגורדת לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור 180 מעלות.
- מכינים 3 תבניות מאפינס בצורות, של 6, או שתי תבניות מאפינס רגילות. במידה ואין לכם תבניות סיליקון השתמשו במנג'טים מנייר בתוך תבניות המאפינס הרגילות.
- בקערה קטנה מערבבים קמח שקדים ואבקת אפייה.
- בקערה גדולה טורפים טחינה, ביצים עד להופעת בועות. מוסיפים את הקערה קטנה עם קמח השקדים ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
- קוצצים את גבעולי המנגולד לפרוסות דקות ומטגנים במעט שמן זית עד להזהבה.
- קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים לגבעולים יחד עם שן השום הכתושה, מקפיצים עד לריכוך העלים ומכבים את האש.
- במגרדת דקה מגררים את הזוקיני ישר לתוך המחבת ומערבבים.
- מוסיפים למחבת בצל ירוק חתוך לטבעות קטנות, עלי בזיליקום קצוצים, גבינת פטה ואת הצנוברים הקלויים. מערבבים היטב ומוסיפים את תכולת המחבת לקערה הגדולה עם שאר המרכיבים. מקפלים בעזרת מרית.
- ממלאים את תבניות המאפינס, בעזרת מצקת קטנה, עד ל 2/3 מגובהן, מפזרים מעל מעט מוצרלה ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
טיפ ממני:
- אם אתם מתכוונים להכין את המאפינס האלה בדרך קבע, כדאי להצטייד בתבניות סיליקון, הן מקלות על העבודה ועל שחרור המאפינס.
- לא משחררים את המאפינס מייד בתום האפייה, מחכים כרבע שעה (לא עד התקררות מלאה) וכשהם עדיין חמימים, הם משתחררים בקלות רבה.
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
שלום
מה אפשר לשים במקום עלי מנגולד?
היי יהודית, את יכולה לשים תרד , כרישה מאודה או עלים ירוקים שאת אוהבת. האפשרויות רבות והמאפינס האלה מקבלים הכל 🙂
בהצלחה והנאה