אחרי תקופת בידוד ארוכה (בצל הקורונה) חזרתי להיפגש עם חברותיי האהובות. כל שבוע פגישה איכותית וטובה. השבוע הגיעו שתי חברותי האהובות עופרה ושירלי. שירלי הגיעה עם שקית גדולה מלאה בתרד אורגני מדהים. ישר חשבתי על מתכונים חדשים ומה אכין לאורחים הבאים. קמתי בבוקר עם חשק למאפינס הזה, הכנתי מרק עדשים כתומים לבעלי שיחיה והכנסתי בתוכו מהעלים הירוקים וגם מתכון עם חצילים.
במאפינס הזה יש אמנם הרבה מרכיבים אך עבודה קלה ותוצאה מדהימה! אז יאללה לעבודה…
מרכיבים: (16 מאפינס) 4.5 גרם פחמימה ברוטו , 3 גרם פחמימה נטו ליחידה
- 6 כפות טחינה גולמית
- 4 ביצים L
- 2 כפות גדושות קמח שקדים
- 1 כף גדושה פסיליום טחון (אפשר להחליף בכף נוספת של קמח שקדים)
- 2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
- 1 כרישה בינונית (החלק הלבן) שטופה, חצויה לאורכה ופרוסה לטבעות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 שן שום כתושה
- חופן גדול של עלי תרד קטנים חתוכים מעט
- 10 עלי בזיליקום טריים קצוצים
- 10 עלי אורגנו טריים קטנים
- שמן זית
- פלפל שחור גרוס טרי, מלח
- 150 גרם קשקבל מגורר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- במחבת גדולה עם מכסה, שמים מעט שמן זית ומכניסים את טבעות הכרישה ורצועות הפלפל האדום. מטגנים עד להזהבה וריכוך.
- מוסיפים את השום הכתוש והתרד לתכולת המחבת. מטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך.
- מורידים מהאש, מוסיפים את עלי הבזיליקום והאורגנו, מלח ופלפל ומצננים.
- בקערה גדולה טורפים ביצים, טחינה ומייפל. מוסיפים קמח שקדים, פסיליום טחון ואבקת אפייה וממשיכים לטרוף עד לאיחוד התערובת.
- מוסיפים לקערה את תכולת המחבת ו-100 גרם קשקבל ומערבבים.
- בעזרת מצקת קטנה יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס. מפזרים מעל מעט גבינת קשקבל שנותרה ואופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות עד שקיסם יוצא נקי והמאפים זהובים למראה.
טיפ ממני:
- כאשר מטגנים את הכרישה זה מרגיש שצריך להוסיף כל פעם עוד שמן. אל תוסיפו שמן, תוסיפו כל פעם מעט מים ותסגרו עם מכסה, זה יעשה את העבודה.
Very great info can be found on site.Raise your business