מגולגלות השקדים שלי כבר מזמן הפכו שם דבר ואפילו עוד לא הספקתי לשים אותם באתר. טו בשבט הגיע והתחשק לי להרגיש את החג. חג של התחדשות ופריחה, חג של התחלה חדשה. פירות יבשים הם לא בתזונה אבל פירות יער דווקא כן. אז הכנתי ריבה מפירות יער שיצאה מדהימה ומייד החלטתי שהיא תהיה חלק ממילוי המגולגלות שלי יחד עם הרמוניה של אגוזים. האמת אין לי מילים 🙂
אז חג שמח, תהנו ואל תשכחו לספר לי איך יצא.
מצרכים לבצק: כ-25 פרוסות 1.2 גרם פחמימה נטו(2.5 ברוטו)
- כוס ורבע קמח שקדים
- כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קמח קוקוס
- 1 כף פסיליום
- כפית תמצית וניל
- רבע כוס אריתריתול/רבע כוס סוויטנגו/רבע כוס מונק פרוט
- 60 גרם גבינת שמנת 30%
- 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלית:
- ריבת פירות יער טבעית ללא סוכר
- סוגים שונים של אגוזים (מלך,פקאן,שקדים) קצוצים גס
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים מייפל, וניל, גבינת שמנת ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
- מקררים את הבצק כרבע שעה.
- מחממים תנור לחום 180 מעלות במצב טורבו.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים.
- מפזרים על נייר אפייה מעט קמח שקדים ומניחים חלק אחד של הבצק. שמים עוד נייר אפייה מלמעלה ומרדדים לבצק לא דק מידי, בעובי כחצי ס”מ.
- מורחים על הבצק המרודד חמאת שקדים/בוטנים/אגוזים שונים ומפזרים מעל אגוזי פקאן טבעיים/אגוזי מלך/מה שאוהבים ומגלגלים לרולדה.
- ממשיכים כך עם הבצק השני.
- מסמנים חריצים מלאים ברולדות.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- מוציאים מהתבנית רק לאחר התקררות מלאה שהעוגיות לא יתפוררו.
קישוט:
- אבקת סוכר סוויטנגו
בהצלחה והנאה 🙂
היי צילה,
נראה נהדר!
איך מכינים ריבת פירות יער? האם קונים?
רוצה ממש להכין..
היי עדי מצטערת על הדיליי, ההודעות הלכו לי לספאם…
שלחי לי הודעה בוואטסאפ ואשלח לך מתכון 050-7273230
באהבה ובשמחה 🙂