וואו וואו וואו! מטורף מה שקורה פה!
המרדף אחרי ארטיק קראנץ פיסטוק שוקולד לבן הכניס אותי למטבח, להכין ורסיה דלת פחמימה כמובן.
למרות שלא טעמתי את המקור, נראה לי שזה עולה עליו.
תתארגנו על תבניות סיליקון לארטיקים, שוקולד לבן ללא סוכר, מחית פיסטוק איכותית, טבעית וחלקה ועשיתם חצי מהעבודה.
כל מה שצריך זה מקום במקפיא לאחסן את כל הטוב הזה.
אם יש אורחים בהפתעה, תמיד תוכלו לשלוף אותם מהמגירה שבמקפיא ותשאירו את האורחים שלכם בתדהמה…
רוצו להכין וספרו לי איך יצא ?
מרכיבים לארטיק:תבניות סיליקון לארטיקים -10 יחידות כ-4 גרם פחמימה נטו לארטיק
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38% (עדיף טרה)
- 1 כוס חלב מרוכז קיטוגני (מתכון בהמשך)
- 1 כפית גדושה מחית פיסטוק טבעית חלקה ללא סוכר
- 2 כפות אבקת סוכר סוויטנגו
מרכיבים למילוי:
- 100 גרם שוקולד לבן קיטו ללא סוכר
- 20 גרם חמאת קקאו
- 1 כפית גדושה מחית פיסטוק טבעית ללא סוכר
- קורט מלח
מרכיבים לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן קיטו ללא סוכר
- 20 גרם חמאת קקאו
- כפית גדושה מחית פיסטוק טבעית ללא סוכר
- רבע כוס פיסטוקים קלופים, טבעיים גרוסים
אופן ההכנה:
- מקציפים בעזרת מטרפה חשמלית/מיקסר שמנת להקצפה עם אבקת סוכר סוויטנגו.
- מוסיפים חלב מרוכז ומחית פיסטוק ומקציפים עד לאיחוד שהקצפת תהיה מעט נוזלית.
- בקערה קטנה ממיסים שוקולד לבן, חמאת קקאו, מחית פיסטוק ומלח בפולסים של 30 שניות עד לקבלת תערובת אחידה (לא מאוד נוזלית).
- יוצקים לכל תבנית מתערובת הקצפת מחצית מהגובה.
- שמים מעל כפית גדושה מתערובת המילוי ומכסים בקצפת עד לגובה התבנית.
- מקפיאים עד להקפאה מלאה.
- בכוס רחבה וגבוהה ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי, למעט הפיסטוקים, עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
- מוסיפים לתערובת פיסטוקים קצוצים ומערבבים היטב.
- מחלצים את הארטיקים מהתבניות, טובלים בתערובת שוקולד לבן ופיסטוק, מניחים על רשת או נייר אפייה עד להתמצקות.
- מחזיקים להקפאה בכלי סגור עד לאכילה.
חלב מרוכז
מרכיבים:
- 1 בקבוק שמנת מתוקה להקצפה 38% טרה
- רבע כוס+1 כף אבקת ממתיק אלולוז/מונק פרוט/סוויטנגו (לשים לב שזה אבקה)
- שמינית כפית קסאנטן גאם
- כפית תמצית וניל
- 25 גרם חמאה ללא מלח
אופן ההכנה:
- במחבת (צריך שטח פנים גדול) מביאים שמנת מתוקה לידי רתיחה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר המרכיבים תוך כדי ערבוב.
- מערבבים כל הזמן עד שהנוזל מקבל גוון צהבהב ומסמיך.
- מכבים את האש ומקררים לטמפרטורת החדר.
טיפ ממני:
- ניתן לעשות כמויות גדולות ולהקפיא בקופסאות מתאימות לתקופה ארוכה.
- מהכמות הזאת מקבלים 1 כוס חלב מרוכז שמתאים לכמות אחת של גלידה.
בהצלחה והנאה 🙂
Very interesting details you have observed, regards for posting.Money from blog
היי. מיותר לאמר שהמתכונים שלך מדהימים. תודה על השיתופים.
ציינת במתכונים שוקולד לבן קיטוגני. היכן רוכשים אותו. לא נתקלתי.
תודה
בתיה יקרה, סליחה על הדיליי בתשובה ותודה על המחמאות 🙂
יכול להיות שכבר עניתי לך במדיה אחרת (משום מה ההודעות פה הולכות לי לספאם)
שוקולד לבן קיטו ניתן להזמין דרך IHERB
אם תרצי קישור, אשמח לשלוח לך בוואטסאפ 🙂
נראה מעולה.
שתי שאלות:
איפה משיגים שוקולד קטוגני?
איפה קנית את התבניות לארטיק?
תודה רבה, מיכל
היי מיכל, תודה רבה 🙂
שוקולד קטוגני ניתן להשיג דרך IHERB. ישנם שני מותגים טובים:
ChocZero, LILY’S
תבניות לארטיקים קניתי בהתחלה מותג יקר ואחר כך מצאתי במקס סטוק.
בהצלחה והנאה