מה אתם חושבים על חמאת בוטנים?
אני אוהבת אותה בכל צורה. טבעית, נוזלית וחלקה או קראנצ'ית שמחביאה שברי בוטנים בתוכה. אפשר להשתמש בה לבישול, אפייה, כבסיס לרוטב וכיד הדמיון הטובה והכי חשוב לדעת לבחור את זו הנכונה ולהשתמש בה בתזונה דלת פחמימה! חמאת בוטנים שאין בה תוספות מיותרות והיא לגמרי טבעית, אז קראו את התווית שמתארת את המרכיבים המסתתרים באריזה!
הפעם הכנתי לכם עוגיית שכבות. בצק במתיקות עדינה, שכבה של חמאת בוטנים עם שברי בוטנים וציפוי שוקולד שעושה את העבודה.
האחיינית המדהימה שלי אמרה את דברה “זה ריסס”! ואני התמוגגתי מהנאה אחרי שלקחה עוד עוגייה 🙂
אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים לבצק: תבניות מאפינס סיליקון (18 עוגיות) 2.7 גרם פחמימה נטו (4.7 ברוטו)
- 2 כוסות קמח שקדים
- כף חמאת שקדים
- 3 כפות שמן קוקוס
- 2 כפות מייפל ללא סוכר (walden farms, choc zero)/סטיביה נוזלית/מונק פרוט נוזלי/4 כפות מתוקל*
- רבע כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
שכבה שניה:
- כ-100 גרם חמאת בוטנים עם שברי בוטנים ללא תוספת סוכר של חברת כרם** או חמאת בוטנים טבעית חלקה
ציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר 85%
- 10 גרם חמאת קקאו
- תמצית סטיביה/ כף מייפל ללא סוכר/כף מתוקל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומכינים תבניות מאפינס סיליקון.
- מערבבים את כל חומרי הבצק. קורצים 18 כדורים קטנים ומשטחים בתוך תבניות הסיליקון.
- אופים כ-10 דקות עד הזהבה.
- מוציאים את התבניות ומקררים.
- מורחים על כל עוגיה (כשהן עדיין בתוך התבניות) כפית חמאת בוטנים ומשטחים לשכבה אחידה.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות שוקולד מריר וחמאת קקאו עד להמסה מלאה.
- מוסיפים ממתיק ומערבבים לאחידות.
- שופכים על כל עוגיה 2 כפיות שוקולד מומס ומכניסים התבניות למקפיא לחצי שעה.
- משחררים את העוגיות ושומרים בקופסא אטומה במקרר.
*תרכובת האינולין, הנמצאת בעולש משפרת תהליכי מערכת העיכול, הופכת את העולש ליעיל גם בכל מה שקשור לוויסות הסוכרים בדם, מניעת סוכרת וסיוע בטיפול לאלו הלוקים במחלה. זאת כנראה מכיוון שהאינולין מעודד את הופעתם וצמיחתם של חיידקים ידידותיים בקיבה, המעורבים בתהליך עיכול הפחמימות ורגישים לאינסולין, אותו הורמון המסייע בספיגת הסוכר מן הדם. בנוסף מכיל שורש העולש גם רכיבים כמו חומצה כלורגנית וחומצה ציקורית, שהוכחו במחקרים כמשפרים את רגישות שרירי הגוף לאינסולין. כמו כן, במחקר שנערך באוניברסיטת הוקאידו שביפן, נמצא כי צריכת תמצית שורש העולש מעלה בגוף את מינוני חלבון האדיפונקטין, שבין השאר אחראי על ויסות רמות הסוכרים בדם – באופן הזה תורם העולש לעיכוב בהופעת הסוכרת או אף למניעת התפרצותה. תוצאותיו של מחקר אחר, שנערך בשנת 2012, הראו כי ניתן להשתמש בתמצית העולש כתוסף תזונה טבעי המסייע בהאטת ההתקדמות של הסוכרת.
**אין לי אחוזים בחברה פשוט בדקתי לגבי כמות הפחמימות בחמאת בוטנים עם שברים וזו היתה עם כמות הפחמימות המעטה ביותר.
בתיאבון ובהנאה 🙂