כשנישאתי בפעם הראשונה (זה קרה רק עוד פעם אחת :)), גיליתי להפתעתי שבמטבח הסורי/לבנוני של חמותי המדהימה (היא תמיד תישאר חמותי) מככב לו פיסטוק חלבי כמעט בכל מנה.
ממלאים איתו סוגי קובות שונים, מקשטים איתו אורז ומיני מתיקה ומלבד טעמו המושלם שיכול להשתלב בכל מנה, מלוחה או מתוקה, יש לו צבע שגורם לכל מה שלידו לזהור בעוצמה.
יתרונותיו התזונתיים של הפיסטוק רבים. הוא מכיל שומנים בריאים, חלבונים, מינרלים, סידן, אבץ וברזל. הם יעילים בהורדת כולסטרול, מלאים בנוגדי חמצון, עוזרים לוויסות הסוכר בדם ולשינה טובה.
אז אחרי שהכנתי מרציפן משקדים החלטתי לשמח גם את הצד הסורי ולהכין מרציפן פיסטוק.
כל ביס, הפתעה בפני עצמה. רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים: כ-15 יחידות כ-2 גרם פחמימה נטו ליחידה (3.5 ברוטו)
- 150 גרם פיסטוק טבעי קלוי כ-10 דקות בחום 130 מעלות טורבו (לתת להתקרר)
- 2 כפות אבקת סוכר סוויטנגו/מונק פרוט/אריתריתול (איזה ממתיק שאתם אוהבים)
- 1 כפית דבש ללא סוכר
- מעט מים כדי שיצא דביק
מילוי:
- פיסטוקים כמספר הכדורים
ציפוי:
- 50 גרם שוקולד מריר 85%
אופן ההכנה:
- במעבד מזון קטן וחזק טוחנים פיסטוק, אבקת סוכר עד לפירורים.
- מוסיפים את שאר החומרים עד לעיסה דביקה.
- יוצרים כ-15 עיגולים, מכניסים לכל עיגול פיסטוק שלם וסוגרים. משטיחים מעט בתחתית ומקפיאים.
- בינתיים ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
- מוציאים את כדורי המרציפן מהמקפיא וטובלים בשוקולד.
- מוציאים הכדורים מהשוקולד בעזרת מזלג ומנערים עודפים.
- מחזירים למקפיא להתייצבות השוקולד.
- שומרים בקופסה אטומה במקפיא או במקרר.
עונג צרוף 🙂