מי אמר סופגניות ולא קיבל?
אחרי חופשה של חודש באמריקה הרחוקה, חזרתי מייד לחג החנוכה.
באמתחתי היו כבר המון רעיונות שרק חיכו שאיישם אותם וההתרגשות שלי לקראתם הייתה רבה.
כמובן שהתחלתי מייד עם הסופגנייה שיצאה לה מדהימה.
הכיף בסופגניה הוא להשתולל עם מילויים וציפויים כיד הדמיון הטובה.
אני נותנת לכם פה אופציות מגוונות וטעימות שמתאימות לתזונה דלת פחמימה.
העבודה פשוטה, מרכיבים שיש לכל מי שעושה תזונה דלת פחמימה אז קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
אז שיהיה לנו חנוכה שמח, בשורות טובות והרבה ניסים 🙂
מרכיבים לבצק: 6 סופגניות (תבנית סיליקון לעוגות קטנות עגולות או תבנית סיליקון לדונאטס) 1.5 גרם פחמימה נטו ללא ציפויים ליחידה
- 1 כוס קמח שקדים איכותי
- רבע כוס ממתיק לבחירתכם (סוויטנגו, מונק פרוט, אריתריתול)
- רבע כפית מלח
- כפית אבקת אפייה
- כף מדידה שמרים טבעיים/שמרים יבשים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- רבע כוס שמנת מתוקה 38%
מלית:
- מחית שקדים/מחית פיסטוקים/מחית אגוזי לוז
- ריבת תותים קיטו ללא סוכר (ראה מתכון- https://zilla.co.il/keto-amazing-strawberry-jam )
- ממרח שוקולד סוויטנגו
- ממרח חלבה סוויטנגו
ציפוי שוקולד:
- 50 גרם שוקולד מריר 85%/שוקולד צ'יפס סוויטנגו
- 3 כפות שמנת להקצפה 38%
ציפוי פיסטוק:
- 2 כפות מחית פיסטוק
- 1 כף אבקת סוכר סוויטנגו או אחר
- 2-3 כפות חלב שקדים/3 כפות שמנת להקצפה 38%
קישוט:
- קוקוס קלוי/פיסטוק טבעי גרוס גס/שקדים מולבנים פרוסים וקלויים קלות/אבקת סוכר סוויטנגו ועוד
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרססים תבניות סיליקון בשמן.
- בקערה בינונית מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
- בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים הרטובים ומצרפים לחומרים היבשים.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה.
- יוצקים את התערובת לתבניות עד לגובה ¾ מהקצה העליון.
- אופים כ-20 דקות עד הזהבה.
- מקררים בתוך התבניות עד להתקררות מלאה ואז מוציאים מהתבנית.
ציפוי שוקולד:
- מחממים בקערה קטנה במיקרוגל שמנת להקצפה. מוציאים מהמיקרוגל, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- יוצרים גומה בסופגניה, ממלאים בכפית גנאש שוקולד ומצפים את הסופגנייה.
ציפוי פיסטוק:
- ממיסים בקערה קטנה כ-30 שניות במיקרוגל את חומרי הציפוי עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת מקל עץ יוצרים גומה בסופגנייה וממלאים במלית הרצויה.
- יוצקים את הציפוי על הסופגניה באמצעות כף ומקשטים בסוגי הקישוט.
מדהיםםםםם!
בהצלחה והנאה 🙂