אני חושבת שהסינבון הזה לא קיבל את המקום הראוי לו, אז הגיע הזמן לשנות את המצב.
כמעט מידי יום אני יוצרת מתכונים חדשים דלי פחמימה.
חלק מהם אני שומרת לספרים שאני מוציאה, חלק אני שומרת לסדנאות אפייה שאני מעבירה ואת הרוב אני משתפת באתר שלי ובפרופילים שלי במדיה השונה.
את המתכון הזה הכנתי כבר בינואר 2024, ממש בתחילת השנה כדי להמתיק לנו מעט את הכאב, העצב ואת התחושה הקשה.
העליתי את המתכון פעם אחת באינסטגרם שלי ומאז הוא נשכח.
בעיני הוא מתכון מוצלח לסיום ארוחת ראש השנה והגיע הזמן לשתף אותו באתר שלי.
אל תיבהלו מרשימת המרכיבים, בסך הכל העבודה פשוטה והתוצאה מרהיבה.
מהמתכון יוצאים 8 רולים גדולים ומשביעים. אפשר לחלק את הבצק לפסים יותר צרים ואז לקבל יותר יחידות מגולגלות.
הבצק רך מאוד אבל טעים בטירוף, תעבדו איתו בסבלנות ופשוט אל תרדדו אותו דק מידי.
מרכיבי הבצק מכילים שמרים יבשים, אל תוותרו זה נותן אוריריות וארומה נוספת.
לצערי התמונות לא ממש משקפות את התוצאה.
רוצו לעבודה וספרו לי איך יצא
ואם עדיין לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק שלי שבה מתעדכנים ראשונים על כל מתכון, זה הזמן https://www.facebook.com/share/g/mKbm3Qutnwx6t89X/
מרכיבים לבצק: 8 יחידות גדולות כ-6 גרם פחמימה נטו ליחידה
- 2 כוסות מדידה (200 גרם) קמח שקדים
- 2 כפות מדידה אבקת חלבון ללא תוספות
- 2 כפות מדידה קמח קוקוס
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה ללא אלומיניום וגלוטן
- חצי כפית קסנטאן גאם
- חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום וגלוטן
- חצי כף מדידה שמרים יבשים
- 2 כפות מדידה תחליף אבקת סוכר
- חצי כוס גבינת שמנת/גבינה 9%
- חצי כוס יוגורט איכותי
מרכיבים למלית:
- 150 גרם אגוזי מלך
- 2 כפות קינמון איכותי
- חצי כוס תחליף סוכר חום
- רבע כפית מלח
- 120 גרם חמאה רכה
מרכיבים לציפוי:
- 150 גרם גבינת שמנת
- 150 מ”ל שמנת להקצפה 38%
- 80 גרם תחליף אבקת סוכר
- קורט מלח
- כף וחצי דבש קיטו (ראו בטיפ ממני)
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מערבבים חומרים יבשים.
- מוסיפים גבינה ויוגורט ומעבדים עד לקבלת בצק. (הבצק רך מאוד)
- במעבד מזון מכניסים אגוזים, סוכר, קינמון, מלח וטוחנים לפירורים. מוסיפים חמאה רכה, מעבדים עד לאיחוד.
- מחממים תנור לחום 180 מעלות או נינג'ה בתכנית אפייה על חום 170 מעלות כ-8 דקות.
- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה בצק בעובי 3 מ”מ (מזכירה שהבצק רך) ומיישרים את הקצוות.
- מורחים על העלה את מלית הקינמון.
- חותכים את הבצק לפסי אורך ברוחב 2.5 ס”מ ומגלגלים כל פס לגליל.
- מניחים את הגלילים בתבנית עגולה יפה (מה שאתם אוהבים) ונותנים להם 10 דקות מנוחה.
- אופים בתנור עד הזהבה יפה או בנינג'ה כ-8 דקות. תבדקו תוך כדי אם צריך יותר זמן או פחות.
- בזמן שהסינבון בתנור מכינים את הציפוי. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון/בלנדר/מטרפה חשמלית וטורפים עד לקבלת ציפוי אחיד ומעט סמיך.
טעים בטירוף! אוכלים ונהנים 🙂
טיפ ממני:
- אפשר להחליף אבקת חלבון בכמות נוספת של קמח קוקוס.
- אפשר להמיר את הגבינה ביוגורט ואז נקבל 1 כוס יוגורט.
- אפשר להמיר את הדבש קיטו (למי שאין) בכף נוספת של תחליף אבקת סוכר.
- אפשר לאכול חם או לחכות קצת, טעים בכל מצב.
- במידה ואתם לא רוצים לאכול את כל הכמות תאפו רק חלק ואת השאר תשמרו במקרר עד לאפייה.