מתכון חגיגי לראש השנה או אפילו לארוחת שישי.
שילוב מנצח של חצילים (בכל מצב טעימים), בשר טחון ורוטב טחינה.
האורחים יוציאו צלילי התפעלות 🙂
אז קדימה רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים:10 מנות
- 5 חצילים קטנים ושמנים (שיהיה בשר)
- שמן זית, מלח גס
- בצל לבן חתוך לקוביות
- 2 שיני שום דפוקות וקצוצות
- פלפל ירוק חריף (אם אוהבים)
- חצי ק”ג בשר בקר טחון (שמן מעט)
- מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, זרעי כוסברה טחונים, תבלין טוסקנה/קייג'ון
- 3 כפות עגבניות מרוסקות של MUTTI ללא סוכר
רוטב:
- טחינה גולמית
- רוטב צ'ימיצ'ורי בהכנה ביתית*
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חוצים את החצילים לאורכם (משאירים את העוקץ).
- חורצים כל חצי בעזרת סכין חדה, כ-1 ס”מ מסביב לקצוות ואז חורצים בתוך האליפסה שיצאה שתי וערב.
- מפזרים על החצילים מלח גס ושמן זית, מניחים בתבנית ואופים כחצי שעה עד הזהבה.
- בינתיים מכינים את המלית. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לצבע זהוב.
- מוסיפים תבלינים ומערבבים.
- מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו והנוזלים מצטמצמים.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות ומבשלים דקה נוספת. מכבים את האש.
- מוציאים את החצילים מהתנור, ובעזרת כף מוציאים את תכולת החציל האפוי לקרש חיתוך.
- קוצצים את מלית החציל, מוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים עד לאחידות.
- ממלאים את החצילים בתערובת הבשר, מחזירים את החצילים לתבנית ואופים חצי שעה.
- מניחים בצלחת חצי חציל, יוצקים מעט טחינה גולמית וכף רוטב צ'ימיצ'ורי.
בתיאבון ובהנאה 🙂
*רוטב צ'ימיצ'ורי:
מרכיבים:
- חצי פלפל אדום
- חצי צרור פטרוזיליה עם הגבעולים הדקים
- חצי צרור כוסברה עם הגבעולים הדקים
- 1 פלפל ירוק חריף
- 3 שיני שום
- מלח, פלפל שחור גרוס
- חצי לימון סחוט טרי
- רבע-חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים פלפלים, עשבי תיבול ושום.
- מוסיפים תבלינים, לימון ושמן זית וטוחנים למרקם גס.
- שומרים בצנצנת סגורה ומעוקרת.