את הסלט הזה אני אוהבת להכין בתקופת האביב. החצילים מושכים בברק שלהם והפנים שלהם לבן וחלק ללא גרעינים. הפלפלים שובים את העין ואת הלב והטעם שלהם ערב לחיך. והזיווג מושלם! עדות רבות משתמשות בשילוב של חצילים ופלפלים בסלטים שלהם וכל עדה והטריק שלה…
החצילים והפלפלים שייכים למשפחת הסולניים. בחציל יש סיבים תזונתיים אשר תורמים להסדרת מערכת העיכול והפחתה בספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול. הוא מכיל חומרים נוגדי חמצון המנטרלים את הפעילות ההרסנית של רדיקלים חופשיים, אלה הדברים הבולטים שבו.
יתרונותיו הבריאותיים הגדולים ביותר של הפלפלים הם בהיותם מקור טוב לנוגדי חמצון וויטמין C. אז אחרי שציינו את היתרונות שלהם, בואו ניגש לעבודה ונכין לנו צנצנת שתקשט את המקרר בצבעיה העזים.
מרכיבים:
- 1 חציל גדול, קל, שחור ומבריק
- 3 פלפלים אדומים גדולים יחסית
- 1 פלפל ירוק חריף טרי (לא חובה)
- ¼ צרור פטרוזיליה
- 2 שיני שום קצוצות/כתושות
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף חומץ בן יין או איזה חומץ שאתם אוהבים
- 1 כפית חומץ בלסמי (לא חובה)
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית ועוד קצת למעלה
אופן ההכנה:
- קולים את החציל על אש פתוחה על הגז או על רשת בגריל (מנקבים חור קטן בחציל עם מזלג על מנת להוציא את האדים) עד שהחציל מוכן. מקלפים ומניחים על רשת לסינון הנוזלים.
- מסדרים את הפלפלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בגריל מכל הכיוונים עד השחמה. מכניסים את הפלפלים הצלויים לתוך שקית נילון ומחכים כ-10 דקות. פותחים את השקית ומקלפים את הפלפלים בקלות רבה.
- קוצצים את החצילים, את הפלפלים הקלויים ואת הפלפל החריף ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה שיני שום קצוצות, פטרוזיליה ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ ממני:
- מי שלא אוהב חומץ יכול לשים רק מיץ לימון.
- אפשר להוסיף 1 כפית סילאן שתעשה עבודה טובה.