כל הזמן אני מדברת על זה שהדבר שהכי חסר לי בתזונה דלת פחמימה הוא המרקם הקראנצ'י.
כזה שעושה רעש בלעיסה… כמה שאני חופרת 🙂
אז אני עושה נסיונות בלי סוף ולרוב יש גם תוצאות.
העליתי לכם פה מתכון לעוגיות מלוחות קראנצ'יות ועכשיו הכנתי לכם את האחות התאומה.
העוגיות לא קראנצ'יות כמו המלוחות אבל ממש טעימות ועושות את העבודה!
ליד התה והקפה הן בנות לוויה שלא מביישות אף עוגיה.
אז קדימה, רוצו לעבודה וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים: כ-30 עוגיות כ-0.5 גרם פחמימה נטו לעוגיה
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים איכותי
- 2 כפות זרעי פשתן טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום וללא גלוטן
- חצי כפית קסנטאן גאם
- קורט מלח
- 1 כף מדידה שומשום
- 2 כפות מדידה גרעיני דלעת
- 3 כפות מדידה אגוזי פקאן קצוצים/שקדים טבעיים גרוסים
- 1 כף מדידה צ'יה
- 4 כפות תחליף סוכר (סוויטנגו, אריתריתול, מונק פרוט)
- 1 כפית תמצית/משחת וניל איכותית טבעית
- 2 כפות מדידה שמן קוקוס נוזלי
- 2 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
- מוסיפים תמצית וניל, שמן וביצים ומערבבים היטב עד לבצק אחיד.
- לשים מעט את הבצק בידיים, יוצרים גליל על נייר אפייה ומקפיאים לשעה-יממה.
- פורסים את הגליל לפרוסות בעובי כ-6 מ”מ.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות. (לשים לב לכל תנור חוזק אחר)
- אני אוהבת את העוגיות קראנצ'יות ולכן משאירה אותן להתקרר בתנור.
- מוציאים העוגיות מהתנור, מסדרים אותן על רשת עד להתקררות מלאה.
- מאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה או קופסת עוגיות יפה.
טיפ ממני:
- ניתן להשתמש באיזה תערובת אגוזים שאוהבים (אגוזי מלך, אגוזי לוז, אגוזי פקאן…).
- אפשר להוסיף גרידת לימון/תפוז אם אוהבים.
- חשוב שהעוגיות יתקררו לגמרי לפני אחסנה.
בהצלחה והנאה 🙂
Very interesting details you have mentioned, appreciate it for posting.Raise blog range