וואי וואי כמה אני מחפשת משהו מלוח וקרנצ'י בתזונה דלת פחמימה.
והנה פתאום בלי להתכוון נולדה לה עוגיה חדשה ומדהימה.
הכנתי בורקיטסים להזמנה ונשאר עיגול בצק קטן. נתתי לו צורה של פיתה ואפיתי אותו עם שאר הבורקיטסים.
יצאה עוגיה קריספית ונפלאה. עכשיו חשבתי כיצד אני משדרגת את החוויה והופכת את העוגיה למיוחדת במינה.
אין טעימה כזאת בהבטחה!
אז קדימה רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים: כ-30 עוגיות 0.5 גרם פחמימה נטו לעוגיה (1.5 גרם ברוטו)
- 2 כוסות מדידה (200 גרם) קמח שקדים
- 2 כפות מדידה זרעי פשתן טחונים
- 1 כפית מדידה אבקת אפייה ללא אלוניום וגלוטן
- חצי כפית מדידה קסאנטן גאם
- 1 כף גרעיני דלעת טבעיים
- 1 כף זרעי פשתן שלמים
- 1 כף גרעיני חמניה טבעיים קלופים
- 1 כף שומשום
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 2 כפות מדידה שמן זית
- 2 ביצים
- תבלין שאוהבים כמו עשבי תיבול מיובשים, תערובת מיוחדת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
- מוסיפים ביצים ושמן זית ומערבבים. ממשיכים ללוש ידנית עד לקבלת בצק נוח לעבודה (הבצק מעט דביק).
- מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר של כ-5 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כשעה.
- מוציאים הגליל מהמקפיא, פורסים לפרוסות בעובי כ-7 מ”מ, מניחים את כל הפרוסות בתבנית ואופים כ-30 דקות (להיזהר מאפיית יתר)
- מקררים את העוגיות על רשת עד לקירור מוחלט.
טיפ ממני:
- אחרי שהוצאתם את הגליל מהמקפיא הוא נפרס בצורה יפה. במידה ולא, תקפיאו אותו עוד קצת והשתמשו בסכין חדה.
- במידה והעוגיות לא יצאו מאוד קרנצ'יות אחרי התקררות אפשר להכניס אותם לתנור שוב לאפיה של 5-10 דקות.
- אפשר להכניס איזה זרעים ואגוזים שאוהבים.
- אני עשיתי נסיון עם תוספת של 2-3 כפות פרמזן מגורר ויצא מדהים.
- ניתן לצפות את הגליל בשומשום לפני הפריסה. מוסיף טעם ויופי.
- כמו שאתם רואים השמים הם הגבול 🙂