עוגיות ילדות מבית אימי וחמותי, נוסטלגיה של ריחות וטעמים.
כבר זמן מה שאני רוצה להכין עוגיות סנדויץ דלות פחמימה… הבוקר קמתי עם מתכון בראשי! הנסיון עבד יפה:) הבית התמלא בריחות של שבת ואהבה.
רוצו למטבח ותוך כמה דקות עבודה, תתמלאו בחיוך והנאה:)
.
מצרכים לבצק:20-25 עוגיות תלוי בעובי כ-1גרם פחמימה נטו לעוגיה עם אריתריתול ו-3.5 גרם פחמימה נטו לעוגיה עם מייפל
- כוס וחצי קמח שקדים
- 2 כפות קמח קוקוס
- 1 כפית אבקת אפייה
- רבע כוס חמאת שקדים
- רבע כוס ממתיק מותר (אריתריתול/סוויטנגו/מונק פרוט)
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב צמחי קוקוס/שקדים/סויה
מלית:
- חמאת שקדים/חמאת פיסטוק/חמאת אגוזים קשיו וקקאו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה.
- מעבדים את כל חומרי הבצק עד לאיחוד.(ביד/מיקסר/מעבד מזון)
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שיהיה קל יותר לרדד.
- מרדדים בין שני דפי נייר אפייה לעובי 3 מ”מ (אני אוהבת דק, אפשר גם יותר עבה), לא לפני שמפזרים מעט קמח שקדים על נייר האפייה ועל הבצק כדי למנוע הידבקות.
- קורצים איזו צורה שאוהבים עם קורצן עוגיות ואופים כ-10 דקות או עד הזהבה.
- בודקים את העוגיות כבר אחרי 5 דקות אפייה ודואגים שלא יאפו יתר על המידה.
- ממלאים באיזו מלית שאוהבים ושומרים בצנצת אטומה.
- בהצלחה והנאה:)