מידי פעם בא לי עוגיה עם הקפה של אחר הצהריים. עוגיה כזאת שתמלא אותי בשמחה ולא תשאיר אותי עם רגשי אשמה.
אחרי לילה שבו יצרתי מתכונים, שיפרתי בראשי ושוב שיפרתי קמתי לבוקר יצירתי.
אחרי כמה נסיונות הגעתי בדיוק למה שרציתי. עוגיה נימוחה, לא מתוקה, דלת פחמימות ומרגישה כמו מרציפן אפוי. ואיך אפשר להגיד לא למרציפן…
העוגיות קלות להכנה, מרגע ההתחלה ועד לקפה ועוגיה יש לכם מקסימום 20 דקות של המתנה.
אז יאללה לעבודה, ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים: 25 עוגיות- כ-1.7 גרם פחמימה נטו לעוגיה עם אריתריתול ו-3 גרם פחמימה נטו לעוגיה עם מייפל
- חצי כוס פיסטוקים לא קלויים טחונים
- חצאי פיסטוק לקישוט
- 2 כפות שמן קוקוס נוזלי
- חצי כוס טחינה גולמית
- 3 כפות סירופ מייפל ללא סוכר/חצי כוס ממתיק מותר בתזונה
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח שקדים
- רבע כוס קמח קוקוס.(אפשר לשים רבע כוס קוקוס למי שאוהב טעם קוקוסי)
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו ומרפדים תנור של התנור בניר אפיה.
- במעבד מזון קטן מעבדים פיסטוקים טחונים, שמן קוקוס, מייפל/סוכר ותמצית וניל.
- מוסיפים טחינה וביצה ומעבדים לבלילה חלקה.
- מוסיפים קמח שקדים, קוקוס ואבקת אפייה.
- מכינים כ-25 כדורים קטנים, משטחים מעט ומניחים בתבנית במרווחים קלים.
- אופים כ-10 דקות.
- מוציאים מהתבנית אחרי שמתקרר.
- נשמרות בקופסא אטומה לפחות שבוע.