עוגיות הסנדויץ של אמא היו הצלחה גדולה ובראש כבר חשבתי איך אני יוצרת עוגיה חדשה שנראית כאילו יצאה מבית אופנה:)
בישול ואפיה זו אהבה גדולה עוד לפני ששיניתי את התזונה. בתזונה דלת פחמימה האתגר גדול יותר ויש יותר מקום ליצירה. אני חושבת שהעוגיה בהחלט ממלאה את תפקידה…
מה אתם חושבים? תכינו וספרו לי איך יצא:)
מצרכים: כ-17 עוגיות כפולות 2 גרם פחמימה נטו(4.5 ברוטו)
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
- כפית אבקת אפייה ללא אלומניום
- חצי כוס אבקת אריתריתול (אריתריתול טחון לאבקה)
- 2 כפות שומשום
- 4 כפות חמאת שקדים (רבע כוס=70 גרם)
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
מלית:
- חמאת שקדים/חמאת בוטנים/חמאת פיסטוק (הפחמימות חושבו לפי חמאת שקדים)
ציפוי:
- 50 גרם שוקולד מריר 85%
- 20 גרם חמאת קקאו/חמאה רגילה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מאחדים את כל החומרים לפי הסדר ושומרים במקרר לחצי שעה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני דפי אפייה לעובי כ-3 מ”מ.
- משתדלים לרדד לעובי אחיד כדי שהאפייה תצא אחידה.
- קורצים עיגולים או איזו צורה שאתם אוהבים (לי יצאו 34 עוגיות=17 סנדויצים).
- מעבירים את העוגיות לתבנית ואופים כרבע שעה או עד הזהבה קלה.
- מקררים את העוגיות על רשת להתקררות מלאה.
- בינתיים ממיסים שוקולד מריר וחמאה בקערה קטנה עד לאחידות מלאה.
- מורחים על כל עוגיה כפית חמאת שקדים וסוגרים עם עוגיה נוספת ליצירת סנדויץ.
- טובלים חצי עוגיה בתערובת השוקולד ומניחים על רשת להתקררות.
- שומרים בקופסא אטומה עד כשבוע בימות החורף.
בהצלחה והנאה:)
Very interesting details you have noted, appreciate it for posting.Blog range