נשארו לי המון חלבונים מאחד המתכונים שעשיתי וחשבתי מה לעשות מהם…
פעם מזמן, כשהייתי בתזונה רגילה, הייתי מכינה עוגיות שקדים לכל מסיבה או ארוחה טובה.
עוגיות שבהן השקדים לגמרי מקבלים את הבמה, הן חגיגיות בטירוף וממש אבל ממש פשוטות להכנה.
אתם מוכנים? 3 מרכיבים, מזלג וקערה ויש לכם עוגיה מופלאה 🙂
אז קדימה רוצו להכין וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים:כ-18 עוגיות כ-2 גרם פחמימה
- 3 חלבונים
- רבע עד שליש תחליף אבקת סוכר (סוויטנגו/אריתריתול/מונק פרוט)*
- 1 כפית תמצית/משחת וניל
- 200 גרם שקדים פרוסים מולבנים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים חלבונים עם מזלג (לא צריך הקצפה).
- מוסיפים לחלבונים תחליף סוכר ווניל וממשיכים לערבב.
- מוסיפים שקדים ומערבבים עד שכל השקדים מצופים בחלבונים.
- עושים תלוליות קטנות מהתערובת על נייר האפייה שבתבנית.
- אופים כ-10-15 דקות או עד הזהבה.
- מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ושומרים בכלי אטום.
- בקיץ עדיף לשמור במקרר.
טיפ ממני:
- *אני טוחנת את כל הממתיקים ומכניסה לצנצנות וככה יש לי תמיד אבקת סוכר.