ראש השנה בפתח, מייד אחרי חגיגות יום ההולדת שלי ובא לי עוגה חדשה,
עוגה שאחרי הביס יש אנחת רווחה.
עוגה שיכולה לככב על שולחן החג בראש השנה ולהרגיש גאה.
נראה לי שהשגתי את המטרה 🙂
אז קבלו אותה בשיא תפארתה “עוגת גבינה פיסטוק שוקולד לבן דלת פחמימה”.
תקראו את המתכון עד הסוף כולל הטיפים ממני, במידה וחסר לכם איזשהו מרכיב בעוגה.
אז קדימה, רוצו לעבודה וספרו לי איך יצא 🙂
מרכיבים:
- 100 גרם חמאה רכה
- 60 גרם שוקולד לבן קיטוגני ללא סוכר (ראו תחליף בטיפ ממני)
- חצי כוס תחליף סוכר (סוויטנגו, אריתריתול, מונק פרוט, אלולוז)
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית/משחת וניל איכותית
- 120 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם מחית פיסטוק טבעית ללא תוספות
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים איכותי
- רבע כפית מדידה מלח
- כפית מדידה אבקת אפייה ללא אלומיניום וללא גלוטן
- חצי כוס פיסטוק גרוס לקישוט
- אבקת סוכר סוויטנגו לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית אינגלישקייק קשיחה בנייר אפייה.
- מערבלים בעזרת מטרפה ידנית תחליף סוכר וחמאה עד לקבלת קרם.
- מוסיפים ביצה אחרי ביצה וטורפים עד הטמעה.
- בקערה קטנה ממיסים שוקולד לבן כ-30 שניות עד המסה ומקררים מעט.
- מוסיפים לקערה וניל, גבינת שמנת ושוקולד לבן מומס וממשיכים לטרוף לאיחוד.
- מוסיפים קמח שקדים, מלח ואבקת אפייה וטורפים עד לאיחוד.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים פיסטוקים גרוסים.
- אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט לח.
- מקררים היטב, מחלצים מהתבנית ובוזקים אבקת סוכר.
טיפ ממני:
- לא חובה להוסיף שוקולד לבן.
- אם אין שוקולד לבן קיטו ניתן להחליף באופציות הבאות:
*2 כפות מדידה חמאת שקדים+ 2 כפות אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו.
*1 כף חמאת קוקוס+20 גרם חמאת קקאו- להמיס במיקרו ולהוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו.