יש לי אהבה גדולה לעוגות גבינה בארוחות שישי חגיגיות, בשבועות וסתם ככה בלי סיבה.
פירות יער וגבינה הם שילוב מנצח מבחינתי ומאז שאני בתזונה דלת פחמימה, אלה הפירות היחידים שמותרים לי בתזונה.
הפעם החלטתי להכין לנו עוגת גבינה אפויה שמרגישה כמו עוגה קרה.
עוגה קרמית ונמסה, עוגה שכאשר אוכלים אותה כל החושים מתעוררים לפעולה והיא גורמת לנו לרקוד משמחה.
הצבעים מרהיבים והיא פשוטה וקלה להכנה.
רוצו להכין וספרו לי איך יצאה 🙂
מרכיבים לקלתית:תבנית עגולה 24 ס”מ
- אחד וחצי כוסות (150 גרם) קמח שקדים איכותי
- חצי כוס תחליף סוכר (אריתריתול, סוויטנגו, מונק פרוט, אלולוז)
- רבע כפית מלח
- חצי כפית קסנטאן גאם
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון ביצה
מרכיבים למלית גבינה:
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 3 כפות סוויטנגו+3 כפות מונק פרוט/אריתריתול
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו
- 2 גביעי שמנת חמוצה של פעם
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38% (עדיף טרה)
- כפית תמצית/משחת וניל
- 3 ביצים
- ריבת פירות יער -לינק למתכון https://zilla.co.il/he/%d7%a8%d7%99%d7%91%d7%aa-%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a2%d7%a8/
מרכיבים לציפוי:
- 1 שמנת חמוצה 27%
- 2 כפות תחליף אבקת סוכר
- ריבת פירות יער
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 170 מעלות (לא טורבו), ומרפדים תבנית עגולה 24 ס”מ בנייר אפיה.
- במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים מלבד חלמון הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
- משטחים את הבצק בתבנית ואופים כעשר דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים התבנית מהתנור ומקררים.
- מורידים את טמפרטורת התנור לחום 160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה/מערבל חשמלי מערבלים מסקרפונה, סוכר ואינסטנט פודינג למרקם קרמי.
- מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת להקצפה ותמצית וניל ומערבלים עוד דקה-שתיים.
- מוסיפים את הביצים, ביצה אחרי ביצה תוך כדי ערבול עד שכל ביצה נטמעת בתערובת.
- משמנים היטב בחמאה את דפנות התבנית ויוצקים לתוכה את תערובת הגבינה.
- יוצקים לתוך תערובת הגבינה 5 כפיות ריבת פירות יער במרחקים אחת מהשניה.
- מכינים תבנית גדולה ממלאים בה מים ומניחים אותה בתחתית התנור ליצירת אדים.
- אופים כשעה ורבע-שעה וחצי (העוגה נשארת מעט רוטטת אבל היא מתייצבת בקירור). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוך התנור החם עם דלת סגורה.
- מחממים את התנור שוב לחום 160 מעלות, מערבבים שמנת חמוצה ותחליף אבקת סוכר, מורחים על העוגה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.
- מעבירים למקרר למשך הלילה לקירור מוחלט.
- לפני ההגשה מצפים את העוגה בריבת פירות יער.
טיפ ממני:
- העוגה הינה במתיקות עדינה ומדהימה. אם אתם רוצים עוגה יותר מתוקה תוסיפו לכם תחליף סוכר.