אז מה הסיפור של הקינוח המושלם הזה אתם שואלים…
התקיימה אצלי סדנת מאפים דלי פחמימה וחשבתי שיהיה נחמד לפנק אותם בקינוח מתוק לסוף הארוחה.
חשבתי על קינוח שיהיה קליל בטעם וגם מבחינת עבודה.
זה עבד! השילוב של ריבת פירות היער עם קרם קצפת מסקרפונה הוא חוויה בפני עצמה.
כדי להפוך את הקינוח לקינוח אלגנטי, צבעוני ומלכותי, הכנתי לו גם תחתית אפויה שפוררתי, אבל זה ממש לא חובה.
תענוג לחיך ולנשמה 🙂
מרכיבים לבצק לפירורים:
- כוס וחצי (150 גרם) קמח שקדים
- חצי כוס ממתיק (סוויטנגו, מונק פרוט, אלולוז, אריתריתול)
- רבע כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כפית תמצית/משחת וניל
למלית הגבינה:
- 2 בקבוק שמנת מתוקה להקצפה 38% טרה
- 1 קופסת גבינת מסקרפונה
- 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו
- 3 כפות אבקת סוכר סוויטנגו
- ריבת פירות יער (הוראות הכנה בהמשך)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 175 מעלות ומרפדים תבנית 30X40 בנייר אפייה.
- במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק.
- משטחים את הבצק בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- מקררים היטב ובעזרת מזלג יוצרים פירורים.
- מערבלים את מרכיבי מלית הגבינה (לא כולל הריבה) לקצפת יציבה.
להרכבת המנה:
- לוקחים קערה שקופה ויפה שתכיל את כל המרכיבים ושמים בתחתית פירורי עוגה.
- מעל הפירורים מזליפים פירות יער.
- מחלקים את מלית הגבינה לשניים ואת החלק הראשון מזליפים מעל פירות היער.
- שמים עוד פירות יער וסוגרים עם מלית הגבינה.
- אפשר להשאיר מעט פירורי עוגה לקישוט מעל הגבינה.
טיפ ממני:
- ניתן להשתמש בעוגיות קיטו מוכנות ולפורר אותן ואפשר גם בלי.
ריבת פירות יער
מרכיבים:
- קופסת מיקס פירות יער 300 גרם קפואים
- 4 כפות ממתיק שאתם אוהבים (סוויטנגו, מונק פרוט, אריתריתול, אלולוז)
- מיץ מחצי לימון
- חצי כפית קסאנטן גאם* (תסתכלו בטיפ ממני)
אופן ההכנה:
- במחבת מעט עמוקה מחממים מיקס פירות יער קפואים עד הרתחה.
- מנמיכים מעט את האש אבל משאירים בעבוע.
- מוסיפים מיץ לימון וממתיק וממשיכים לערבב עד להסמכה.
- מוסיפים קסאנטן גאם, מערבבים היטב ומועכים עם מזלג עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה.
- ניתן לטחון אותה מעט עם בלנדר מוט למרקם שאתם אוהבים.
- שומרים בצנצנת מעוקרת היטב במקרר.
- טעיםםםםם
טיפ ממני:
- כדאי להשתמש בקסנטאן גאם במידה ומכינים ריבה שעומדת בפני עצמה. למתכון של העוגה אפשר לוותר על הקסנטאן גאם ולהשאיר את הריבה מעט יותר נוזלית.
- תטעמו במהלך הבישול למתיקות הרצויה עבורכם ותתקנו המתקה.
- אני אוהבת שהריבה חמצמצה.
I like this web site very much, Its a rattling nice
position to read and find information.Expand blog