אתמול ערכתי סדנת מאפים דלי פחמימה לשבועות. “העסקה” היתה שתהיה עוגת גבינה אפויה 🙂
קיימתי את הצד שלי בעיסקה וההתלהבות היתה רבה. העוגה רכה, נימוחה ומעוררת שמחה. והחלק החשוב היא קלה ופשוטה מאוד להכנה, אבל נראית כאילו דורשת שעות של עבודה.
רוצו למטבח ופנקו את הקרובים לכם בעוגת גבינה אפויה דלת פחמימה, כי בימים קשים אלה אין כמו אהבה 🙂
התנצלות קטנה, העוגה נאכלה במהירות רבה ולא הספקתי לצלם אותה כדי שתראו כמה היא יפה גם במבט פנימה.
מרכיבים לקלתית:תבנית עגולה 24 ס”מ 42 גרם פחמימה נטו לכל העוגה (61 ברוטו)
- 200 גרם (2 כוסות) קמח שקדים
- 3 כפות תחליף סוכר/כל ממתיק שאתם בוחרים
- 80 גרם חמאה רכה
מרכיבים למלית גבינה:
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 2 כפות סוויטנגו+2 כפות מונק פרוט/אריתריתול
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו
- 2 גביעי שמנת חמוצה של פעם
- כפית תמצית וניל
- 3 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 170 מעלות (לא טורבו), ומרפדים תבנית עגולה 24 ס”מ בנייר אפיה. עוטפים את החלק התחתון של התבנית באלומניום על מנת לאטום חיבורים מפני כניסה של מים.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הקלתית ולשים מעט לבצק אחיד.
- משטחים את הבצק בתבנית ואופים כעשר דקות.
- מוציאים התבנית מהתנור ומקררים.
- במיקסר עם וו גיטרה/מערבל חשמלי מערבלים מסקרפונה, סוכר ואינסטנט פודינג למרקם קרמי.
- מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים עוד דקה-שתיים.
- מוסיפים את הביצים, ביצה אחרי ביצה תוך כדי ערבול עד שכל ביצה נטמעת בתערובת.
- משמנים היטב בחמאה את דפנות התבנית ויוצקים לתוכה את תערובת הגבינה.
- מכינים תבנית גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים ליצירת אדים.
- אופים שעה ורבע עד שכל העוגה יציבה ורק במרכז מעט רוטט. (אם יש צורך מוסיפים עוד 10 דקות).
- כשהעוגה אפויה מוציאים מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת לצינון (כשעתיים)
- מעבירים למקרר למשך הלילה לקירור מוחלט.
אין על המתכונים שלך, את האלופה??
תודה רבה, מחמם את הלב 🙂