יום כיפור מגיע לו בריצה מייד אחרי ראש השנה ומה יותר מתאים מאשר לסגור את הצום עם כוס תה ועוגת דבש עסיסית ונימוחה….
עשיתי ניסויים, בדקתי, חקרתי ומבחינתי יצאה עוגה שהיא הצלחה גדולה.
כדאי לדאוג שכל החומרים יהיו בנמצא ואז העבודה ממש קלה.
כל מה שאתם לא מוצאים בארץ, אפשר דרך iherb.
אז יאללה גשו לעבודה, אל תשכחו לספר לי איך יצא ושיהיה לנו גמר חתימה טובה 🙂
מרכיבים:
- 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- רבע כפית סודה לשתייה ללא גלוטן וללא אלומיניום
- קורט מלח
- שליש כוס תחליף סוכר חום (אני משתמשת בלקנטו מונק פרוט)
- כפית תמצית/משחת וניל איכותית
- 2 כפות “דבש” ללא סוכר
- 3 ביצים
- שליש כוס שמן קוקוס נוזלי אבל לא חם
- 3 כפות תמצית אספרסו/3 כפות מקפה נמס מוכן (1 כפית נס קפה עם מים חמים להמסה)
- שקדים מולבנים פרוסים לקישוט
- מעט דבש להברשה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית אינגלישקייק קשיחה בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים חומרים יבשים.
- מוסיפים את שאר החומרים (מלבד השקדים) ומערבלים עד לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים ואופים כ25-30 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש.
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור מברישים במעט דבש להברקה ולתוספת טעם (לא חובה).