לא מזמן העליתי לכם מתכון של עוגת חצילים עם פטריות וגבינות והפעם מעלה לכם את אחותה התאומה והבשרית.
בתזונה דלת פחמימה האפשרויות רבות, מגוונות וטעימות. אז הרימו את הכפפה ותכינו לכם מה שנפשכם חשקה!
קדימה לעבודה ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
מצרכים: תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
- 2 חצילים גדולים ארוכים ומבריקים (כ-9 פרוסות אורך)
- חצי ק”ג בשר בקר טחון
- בצל חתוך לקוביות
- תבלינים: פלפל שחור גרוס, מלח, כפית תבלין שווארמה, כפית פפריקה מתוקה, גרעיני כוסברה טחונים
- כפית תרכיז רימונים ללא תוספת סוכר (לא חובה)
- 3 ביצים קשות
- כף רוטב פסטו כוסברה-פטרוזיליה*
- כף רוטב צ'ימיצ'ורי**
- אפשר תערובת עשבי תיבול ירוקים טריים וקצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס”מ (מכל חציל יוצאות 4-5 פרוסות).
- מורחים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ואופים עד להזהבה מלאה.
- בינתיים מחממים מחבת רחבה. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל. אחרי שמזהיב מוסיפים שום קצוץ.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים ומוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו והנוזלים כמעט מתייבשים.
- מסדרים את החצילים בתבנית כמו פרח. מתחילים לסדר ממרכז התבנית כאשר החלק הרחב של החציל בתבנית והחלק הצר גולש החוצה מהתבנית וישמש אותנו אחר כך לסגירה. מסדרים כך את כל פרוסות החצילים כשהן חופפות אחת לשניה.
- יוצקים את תערובת הבשר על החצילים ומיישרים.
- פורסים את הביצים הקשות לפרוסות רוחב ומסדרים על הבשר. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח.
- מורחים על הביצים רוטב פסטו, ממרח צ'ימיצ'ורי (מה שאוהבים) וסוגרים את החצילים שגלשו מהתבנית בצורה חופפת.
- מכניסים לתנור ל30-40 דקות, עד שכל הטעמים מתאחדים.
טיפ ממני:
- ניתן להשתמש ברוטב פסטו/צ'ימיצ'ורי מוכן או להשתמש בפטרוזיליה וכוסברה טריים קצוצים במקום.
- אפשר לשים מעט פלפל צ'ומה מעל הביצים לפני סגירת החצילים לחריפות נעימה.
- אני אוהבת למרוח על החצילים קצת רוטב פסטו לנראות ולטעם.
*פסטו כוסברה-פטרוזיליה:
- חצי צרור כוסברה עם הענפים
- חצי צרור פטרוזיליה עם הענפים (לזרוק רק את הממש עבים)
- 1 פלפל טרי ירוק חריף
- 2 שיני שום
- רבע-חצי כוס שמן זית
- מכניסים את כל החומרים מלבד שמן הזית למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה עד לקבלת פסטו. (אני אוהבת שהעלים לא טחונים מאוד)
- שומרים במקרר בצנצנת זכוכית אטומה עד 10 ימים.
**רוטב צ'ימיצ'ורי:
- חצי צרור כוסברה קצוצה גס
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס
- 2 שיני שום קצוצות (לא כתושות)
- חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- חצי בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- כפית אורגנו יבש או עלים טריים/זעתר טרי
- חצי כוס שמן זית
- 2-4 כפות חומץ בן יין לבן
- מלח, פלפל שחור גרוס
- מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
- נשמר עד כשבוע בצנצנת אטומה.