לספר לכם את האמת, אני לא חסידה גדולה של שוקולד בכלל ועוגות שוקולד בפרט (מקווה שלא תנטרו לי על זה) 🙂
אבל כשאני מוצאת עוגת שוקולד טעימה, ללא סוכר, דלת פחמימה, זו בהחלט סיבה למסיבה.
אחרי כמה נסיונות במהלך השנים שבהם אני בתזונה ויוצרת מתכונים בלי הפסקה, קפצה לי הארה…
לקחתי מתכון של עוגה שלי שתמיד מצליחה והחלטתי להפוך אותה לעוגת שוקולד מופלאה.
האמת שהתוצאה היתה כל כך טובה שאפילו לי הצליחה לגרום להפתעה גדולה.
העוגה במתיקות עדינה כמו שאני תמיד מעדיפה, אני בוחרת את המרכיבים שלי בקפידה ומנסה כל פעם תחליפי סוכר שונים כדי לבדוק את התוצאה.
היום יש לי ארסנל גדול של תחליפי סוכר מוצלחים שלא משאירים טעמי לוואי לא רצויים.
בעלי אמר עליה שהיא “עוגה טיל” (בדיחה שחורה) ואם נהיה קצת יותר רציניים לי היא היתה ממש טעימה ואני המבקרת הכי גדולה של עצמי.
אז מהיום הצטרפתי לקבוצת אוהדי עוגות שוקולד 🙂
המתכון פשוט וקל, קראו את המתכון מתחילתו ועד סופו לפני תחילת ההכנה,
תכינו לכם את כל המרכיבים, חממו את התנור לטמפרטורה הרצויה והופ יש לכם עוגה מטריפה.
אז קדימה רוצו לעבודה וספרו לי איך יצא
מרכיבים: תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ כ-40 גרם פחמימה נטו לכל העוגה
- 170 גרם שוקולד מריר ללא סוכר (TRU/CHOCZERO)*
- 170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס תחליף סוכר**
- רבע כפית מלח
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית שקדים/וניל
- מיכל שמנת חמוצה 27%
- חצי כוס קמח קיטו (אם אין לכם תוסיפו עוד קמח שקדים/קמח קוקוס)
- 2 כוסות קמח שקדים
- כפית וחצי אבקת אפייה
- שקדים מולבנים פרוסים
- תחליף אבקת סוכר לקישוט העוגה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים/משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ
- בקערה בינונית ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה עד לקבלת תערובת חלקה. (בפולסים של 30 שניות תוך כדי ערבוב בין מחזור למחזור)
- בקערה גדולה טורפים (מטרפה חשמלית/מיקסר) תחליף סוכר וביצים עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים מלח, תמצית שקדים ואת תערובת השוקולד וטורפים עד לאיחוד.
- מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים.
- מוסיפים קמח קיטו, קמח שקדים ואבקת אפייה ומקפלים לתוך התערובת בעזרת מרית.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
אוכלים ונהנים 🙂
טיפ ממני:
- אל תאפו את העוגה יתר על המידה כי היא תתייבש.
- במידה ואתם משתמשים בשוקולד 85%, ערכי הפחמימות נטו לעוגה ישתנו ל-64 גרם פחמימה נטו לכל העוגה.*
- אני אוהבת לשלב סוגים שונים של תחליפים להפחתת טעמי לוואי ולקבלת תוצאה טעימה יותר.**
- העוגה נשמרת היטב במקרר עד שבוע ימים בקופסא אטומה.
Facebook takipçi satın al Google SEO ile online varlığımızı güçlendirdik. http://royalelektrik.com/beylikduzu-elektrikci/